Tones lille hjørne
Godt nyttår!

 • 01.01.2016, 00:01

Tenk, nå er året omme. For ett år det har vært. Eller, det har vel egentlig ikke vært så spesielt. Jeg har blitt forlovet, med en fantastisk gutt ( #TogG ) ellers merker jeg at jeg er voksen. Årene kommer og går, men nytt enn ett nytt grått hår.

Jeg ønsker alle ett fantastisk godt nyttår! Og tenk.. vi er nærmere 2030 enn 2000 nå. 


 • Publisert i Blogg
 • Dagens rare

  • 30.12.2015, 08:36

  #Adventskalenderen er over men jeg vil likevel trekke frem litt fra dem. Sist, men ikke minst er dagens rare! Denne ante jeg ikke hva jeg skulle gjøre med til å starte med. Men så ble det litt og litt til at jeg fant en liten fakta eller visste du det bit, som passet til dagen. Alt fra hvis jeg tenkte på pepperkaker, eller til at det er ørten år siden noen kom på sydpolen. Det verste med disse var at jeg ønsket å kunne gi en nogenlunde ok kilde. Og det er da jeg så det.. Wikipedia linket til side x som kilde, og side x linket til wikipedia som kilde. Dette var uten tvil den som tok mest tid for meg å gjøre hver dag, og SNL ble brukt litt for mye. Men hey, hva har man vel ikke leksikon for? Her er alle jeg brukte, noen trekker jeg som sagt litt ekstra frem:

  1. Den første omtalen av adventskalenderen vi kan finne er fra 1851. Her var det snakk om til sammen 24 bilder som ble hengt opp på veggen. Dette er i en tysk bok "Kinderleben. II: Roland und Elisabeth" skrevet av Elise Averdieck. (Kilde: forskning.no)
  2. Julen 1223 skal være opprinnelsen til julekrybben slik vi ser den i dag! Frans av Assisi stod bak denne, og det spesielle med den var de levende dyrene. Bare noen år etter døde han. (Kilde: katolsk.no)
  3. I dag er det hele 48 år siden første "vellykkede" hjertetransplantasjon ble fullført. Pasienten døde før julaften kom på grunn av lungeinfeksjon. Det ville gå 16 år til før lille Norge greide noe lignende, altså først i 1983. (Kilde: tidsskriftet.no)
   • Det er så fasinerende å lese om kirurgi, og rart å tenke på hvor langt vi har kommet. Dette er noe jeg skulle ønske jeg kunne mye mer om, og at jeg hadde fått sett på.
  4. Hun som står bak "O jul med din Glæde" blir også beregnet som kvinneforeningens mor. Sammen med andre kvinner dannet Gustava Kielland i 1844 den første kvinneforening for hendingsmisjonen . (Kilde: snl.no)
  5. I snitt er prognosen på julehandelen i år 10 700 kroner. På bunnen er Østfold, med en snitt på 9060 kroner. Dette regner man med at kommer av at Østfoldinger handler i Sverige også. (Kilde: aftenposten.no)
  6. Ved å se statuser til folk (hovedsaklig statene vil jeg tro) på facebook har man sett at nå nærmer vi oss den tiden flest gjør det slutt. Første juledag er en av de som ligger lavest. Sånt er spennende, selv om det er trist når det gjelder forhold som tar kvelden. (Kilde: informationisbeautiful.net/)
  7. I fjor gikk hele 507 brannalarmer av, bare på julaften, bare tilhørende ett alarmselskap (Visstnok det største i Norge, "Verisure"). Det er over dobbelt av hva de har andre dager. Pass på levende lys, pass på ribba og kos dere! (Kilde: nrk.no)
  8. Priskrig er på ingen måte noe nytt, for to år siden skrev forskning.no en artikkel om det. Det er svært delte meninger om priskriger, og godt er vel det?
  9. Det første julekortet vi vil tro ble laget var i 1843 av John Calcott Horsley og ble markedsført av Henry Cole. Dette var bare tre år etter at enhver kunne sende post. (Kilde: snl.no og whychristmas.com)
  10. I dag er det 67 år siden FNs menneskerettigheter ble vedtatt! Du vet, den som sier at ingen skal være slaver, alle er fri, ingen skal utsettes for tortur. Alle har rett til å vende tilbake til sitt eget land. Slike ting som mange nordmenn tar for gitt. (Kilde: fn.no)
  11. I dag er Fandens bursdag! Grunnen er at dette er en av de to dagene i årene man før i tiden betalte renter. Dette er faset ut, men spesielt for eldre er dette fortsatt en dato som man ikke liker. (Kilde: snl.no)
  12. Lussekatter kommer opprinnelig fra Sverige. De skal verne mot onde makter. De er gule (som sole) og gjerne formet i figurer som er symbol på sol og liv. (Kilde: snl.no)
  13. Lucia (den som feires i dag) har svært mange legender om henne. De går ut på at hun var snill og god person. (Kilde: snl.no)
  14. For 104 år siden i dag nådde vår kjære Roald Amundsen sydpolen! Egentlig planla han å dra til Nordpolen, men da flere andre sa påstod å ha vært der dro han i hemmelighet til Sydpolen i stedet. Nasjonalbiblioteket har laget en digital fortelling om dette, som kalles "Brevet fra Sydpolen", anbefales! (Kilde: polarhistorie.no)
  15. I Harry Potter og Ildbegeret (filmen) hadde de en stor og fin julefeiring. Det å lage scenen var ikke bare bare, da det skal se magisk ut og ikke smelte. De tok rett og slett å brukte billige tekstiler og resin med blått lys på for å oppnå ønsket effekt. (Kilde: pottermore.com)
   • Og dette var det eneste jeg refererte til Harry Potter i hele kalenderen! 
  16. Det er anslått at vi nordmenn har 2,5 milliarder kroner liggende i gavekort hjemme. (Kilde: forbrukerradet.no)
  17. Jeg husker det som om det var forrige jul: Men det var den 17. desember i 2010! At vg besøkte Elkjøp for andre gang, og fant ut at svært mange varer var priset betydelig opp fra de sjekket bare 15 dager tidligere. Dette gjaldt typiske julegavevarer. Derfor bør en handle julegaver i god tid! Før det prises opp. (Kilde: vg.no)
   • Sånt irriterer meg så mye at jeg burde fått en pris for det.
  18. Pepperkakene har eksistert i mange år, faktisk regnes det med at det har vært tradisjon i Skandinavia siden slutten av 1400-tallet! Og navnet kommer ikke fra at det har pepper i seg, men at det å krydre og det å pepre var synonymt før i tiden. Og krydder, det er vi alle enige om at pepperkaker har! (Kilde: vg.no)
  19. I en oppskriftbok fra 1843 fant de to bøker med ordet jul. Begge var på julekage, i tillegg hadde de også krumkake og peppernøtter og andre typiske julekaker. På lenken kan du få lese mer, blant annet den ene oppskriften gjort om til moderne mål, deretter har den blitt delt på fem som blir nok til to små kaker. For eksempel skal kaken ha et halvt lodd kardemomme, en pæl gjær og to potter melk! (Kilde: forskning.no)
   • Og jeg er så glad vi starter å være ferdige med sånne unøyaktige mål.
  20. Rundt år 480 ble det besluttet at man skulle faste mandag, onsdag og fredag (for å sikre åndelig forberedelse til feiringen av Jesu fødsel). Dette forsvant for protestantene på 1500-tallet. Det er først på 1800-tallet dekorasjonene kom, gjerne rødt på kranser. Nå er det lilla, botsfargen, som gjerne brukes. (Kilde: snl.no)
  21. I dag er det 78 år siden Snehvit og de syv dvergene hadde premiere. Litt rart å tenke på, for meg er det en film jeg så på mye som liten. Filmen hadde forøvrig premiere i Norge september året etter. (Kilde/les mer: imdb.com)
  22. I dag er det vintersolverv! 23. desember (og 20.) blir sjeldent nevnt som dato på vintersolverv. Hvorfor? Fordi de er sjeldne. Sist gang var i 1903 og neste gang blir i 2303 (20.12: 2080). (Kilde: timeanddate.com)
   • Dette visste jeg ikke, og fant jeg svært interessant.
  23. I dag er dagen man tradisjonelt sett gjør siste forberedelser før julaften. Vasking av gulv og vegger, gjerne skure gulvet med snø og deretter strø på finhakket granbar. Selv nå er det vanlig å gjøre siste forberedelsene før julaften i dag. Kvelden før kvelden sendes også i dag, og er historisk sett ett av årets mest sette programmer. (Kilde: snl.no)
  24. Julegaver i Norden kjenner vi til fra 1000-tallet. Eirik Jarl ga gaver til sitt hoff åttende dag jul (nyttårsdagen). Det var tjenestefolk som gjerne fikk nyttårsgaver i middelalderen. Det var først etter midten av 1800-tallet julegaver på julaften ble vanlig. Da fikk barn gjerne strikka klær. (Kilde: snl.no)

  Dagens trening

  • 29.12.2015, 19:32

  #Adventskalenderen er over men jeg vil likevel trekke frem litt fra dem.. Si litt om dem. Dagens trening var jo veldig enkel og grei. Det roterte på noen få øvelser. Jeg hverken er eller ser ut som en personlig trener, men jeg har jo noen favoritt/hat-øvelser. Det er de jeg ville få fokus på. Du vet, dem som gir deg store armer og stram rumpe? For la oss være ærlige.. Hva annet bryr man seg om?

  Det var kun det man gjorde på luke 23 og luke 24 man gjorde av øvelser faktisk! Det vil si tøying, knebøy, bicepscurl, liggende sykling, planken og burpees. Så da vet man det, de som lurte. Jeg personlig føler det er bedre å få brukt hele kroppen, enn å fokusere på bittesmå muskler, med mindre man trener mye og er i god form såklart. Men de har som regel ett eget program de følger. 


  Midt i mellom

  • 28.12.2015, 10:26

  I dag er en litt spesiell dag for meg og GT! Det er nemlig like lenge siden han fridde til vi skal gifte oss i dag. Da vi valgte datoen føltes det så lenge til, og det føles for min del som det bare var i går. Og i dag er vi midt i mellom. I morgen er det nærmere at vi er gift enn at vi ikke var forlovet. Snart er han min for alltid.


   

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Dagens aktivitet

  • 27.12.2015, 15:31

  #Adventskalenderen er over men jeg vil likevel trekke frem litt fra dem. Nummer to jeg drar frem er aktiviteten. Den var morsom noen ganger, andre ganger var det mer frustrerende.. Jeg ville så gjerne at det skulle passe for alle. Men.. det gjorde det ikke, eller hva? Døm selv:

  1. Dra på en nærbutikk og kjøp en adventskalender, om det så er en med sjokolade for en tier. Man er ALDRI for gammel til å adventskalender! Hvordan skal du ellers vite datoen?
  2. Dra en tur på butikkene, sank inn ideer om hva du ønsker å gi og få til jul. Jo tidligere du blir ferdig med det, jo mer kan du nye julen! Uten å føle deg teit som har det hengende over deg.
  3. Er julepynten tatt frem, og alt klart for jul? Farg hjemmet rødt, lilla og grønt!
  4. Bruk spotify, youtube eller hva nå enn du foretrekker for musikk og finn frem julemusikken! Vi er jo tross alt i desember! 
   • Julesanger er faktisk noe jeg ofte synes er trivelig!
  5. Nå bør du ha laget ferdig ønskelisten din, slik at andre kan gi deg det du faktisk ønsker deg til jul!
  6. Søndager er dagen man skal slappe av, finn en god bok. Finn en kopp kakao. Kos deg en halvtime eller så lenge du kan ta deg tid.
  7. Siden alle var flinke og lagde ferdig ønskelisten sin på lørdag, er det jo passende å sanke inn disse i dag! Og gå på shopping. Tenk hvor deilig det er å kunne si at du allerede er ferdig med å handle julegaver, når det bare er den 7.?! 
  8. Priskrigen er fortsatt her, og derfor er dagens aktivitet å sjekke om du har all surkål, sylte og marsipan du trenger til jul. Hvis du ikke har det, dra til Kiwi eller Rema 1000 og shop!
  9. Julekort! Har du laget det i år? Det er alltids veldig koselig å få, selv om ikke alle synes det er gøy å lage. Hvis du først lager det i dag, kan det fort bli litt sent å sende det i posten. Derfor er det knall å levere slikt personlig! 
  10. Finn frem julepynt til deg selv, hvis du har morsomme øredobber, nisselue, røde klær. Alt sånt som er litt over the top er lov nå! Har du øredobber som lager lys? Eller en genser med bjelle på? Bring it on! 
   • Jeg elsker sære øredobber, det er så morsomt. Jeg har til og med bjeller som faktisk er bjeller!
  11. Du får ikke lov til å slappe av på søndag, så hva med å gjøre det i dag? Lese bok! Det er viktig det, man får aldri lest nok.
  12. Du vet hvilken dag det er i morgen? Da vet du hva du må bake. (Lussekatter!)
  13. I dag må en jo spise opp lussekattene en lagde i går, og se om en kanskje finner ett Lucia-tog å se på?
   • Jeg kan ikke huske sist gang jeg smakte lussekatter. :( tror det var på barneskolen.
  14. Ikke juleaktivitet i dag! For i dag er det to måneder til Valentines. Du trenger ikke ha kjæreste, forlovede eller ektefelle. Du har noen du er glad i. Hvis du starter prosessen i dag, blir det sannsynligvis billigere/enklere enn om du venter til 13. Februar.
  15. Føler du deg klar utseendemessing for julen? Jula er tiden man gjerne kan ta det ut, og være litt ekstra glamorøs. Så nå kan du jo gjerne øve på å få lagt perfekte røde lepper, eller lage en skikkelig kul slipsknute?
   • Det er så mange stilige slipsknuter, synd jeg sjeldent ser de med slips gjøre noe ut av knutene sine!
  16. Finn frem alt av gavekort du har, og gjør deg klar til å få flere på julaften. Så har du alt klart til januarshopping! Eller kanskje du mangler en julegave?
  17. Finn noen og ta en liten gåtur med, bare husk å kle deg godt.
  18. Har du laget pepperkaker og andre gode kaker ennå? Hvis ikke er dette dagen!
  19. Har du ordnet juletre? Om det er plastikk eller ekte kan det være greit å passe på at alt er riktig i løypen du ønsker å ha. Så kjedelig om lysene ikke fungerer?
  20. Det er den siste søndagen før jul. La oss slappe av, og lese i denne boka vår.
  21. Se på en koselig julefilm, gjerne med familien eller venner!
  22. Tenn lys og lag en fin stemning! Om noen spør kan du jo bare si at det er jo så mørkt, og lys er alltid gøy!
  23. Slapp av og nyt den siste dagen, eller rydd om du føler det trengs.
  24. Kos deg med familien! Det er julaften.

  Egentlig en liste om å gjøre seg klar til jul, med litt kos innimellom. Greit nok det?


  Dagens lille "setning"

  • 26.12.2015, 12:46

  #Adventskalenderen er over men jeg vil likevel trekke frem litt fra dem. Først ut er det jeg var mest misfornøyd med, og som jeg grudde meg til hver dag: Dagens lille "setning". Jeg som vanligvis har så mye å si, følte meg helt tømt etter dag en. Det merkes:

  1. Dette er dagen for meg når julen er skikkelig i gang. Nå kan lys tennes, trær pyntes, god jul ønskes og hele pakka (<--hihi)! 
   • Klar for kamp!
  2. Allerede nå, dag to, i kalenderen. Angrer jeg meg litt på å ha begitt med ut på denne ferden. Det var ikke så..enkelt? Som jeg hadde trodd dette her.
   • Her skjønte jeg at slaget var tapt, men jeg måtte fortsette å kjempe!
  3. I dag er det 9 måneder til GT og jeg blir mann og kone! #TogG tiden flyyyyyyyyyyr.
   • :D
  4. Første fredagen i desember er for meg da kjøret på jobben startet for fult. Da jobber vi to på lørdager, og merker godt presset på dagtid også. Det er da jeg starter å glede meg til januar.
  5. I dag drar vi til Sverige, få unna siste juleshoppingen vi kan med Harry-handel og besøke min søster som bor nærme grensa.
  6. I dag har vi vært sammen i 3,5 år. Om ett år så blir nok ikke denne dagen markert. Men i dag..da blir den markert! :)
   • I dag i dag i dag.
  7. Det var nylig dagen for å skifte batterier for brannvarsleren, husket du det? Det er så mye forskjellig lys i disse tider, og mange som skal steke ribbe for første gang. Så da er det greit å ha alt klart om noe skulle skje! Jo fortere du får beskjed, jo bedre.
  8. Nå er vi en tredjedels på vei folkens! Om dobbelt så mange lukeinnlegg som er postet til nå, så er det straks tid for veldig mange å åpne julegaver!
  9. Jeg angret jo på dag to, og jeg har spurt GT om hjelp. Det vil han ikke, så jeg sliter fortsatt. Men samtidig vil jeg jo ikke slutte når jeg først har startet!
   • Ja, jeg angrer og angrer og angrer.
  10. I dag markerer dagen hvor jeg starter å tenke, hvorfor har jeg ikke julestemning? Tosifra dato i desember, da bør jo alle hoppe av glede over at julen nærmer seg..
  11. Fredag og julesesongen er virkelig i gang. Jeg som har jobb på en taxisentral merker at trøkket tar seg skikkelig opp nå. Som er veldig kjekt for sjåførene. 
  12. Halvveis til jul, og nå går tiden svært fort. Kan jeg si at jeg gleder meg til januar?
  13. Da jeg var yngre var det å øve til Luciatog og det å gå i det noe som jeg likte kjempegodt. Jeg savner det litt, hadde vært gøy å gjøre det nå som jeg er voksen..kanskje.
  14. 10 dager igjen til jul!
  15. Jeg skal til frisøren i dag! Yay! Jeg gleder meg til å få kortere hår, nå er jeg ganske lei dette håret som alltid er i veien og aldri blir tørt.
   • Også ble det såå fint. :D
  16. Jeg elsker gavekort, så sant det er på ting jeg vil ha. Jula byr ofte på gavekort dit en ikke vil, tenk på det, før du gir noen gavekort!
  17. I dag drar jeg til Oslo en tur med min søster, det blir gøy. Selv om jeg er redd for at det er svært mange folk ute og går!
   • Så ble jeg dårlig i stedet, så ble ikke noe av. :(
  18. I dag har jeg pepperkake på hjernen, hvorfor vil jeg ikke si før etter julaften, men jeg lover å PRØVE å ta bilder! :D
  19. I dag har jeg ikke noe å si.
   • Å det var den dagen da, ja..
  20. I dag er den siste søndagen i advent. Det fjerde lyset tennes.
  21. Selv om jeg ikke er den største julefanen synes jeg typiske julefilmer er utrolig gøy. Jeg kan gjerne se en typisk julefilm i juli! 
  22. Det er mørkt når går til jobben, mørkt når jeg drar fra jobben. Dette klager jeg over om vinteren. Om sommeren klager jeg over at det er så lyst at jeg ikke får sovet. Man blir visst aldri fornøyd!
  23. Dagen før dagen! Den tredd lengste dagen av de alle i desember, eneste som er lengre er julaften og nyttårsaften..
  24.  I dag er julaften, for meg vil det si jobbing. Vi feirer i morgen i stedet. Sånn er det når flere i familien har jobber som gjør at en har vakt alle dager i året.

  Så var det endelig over, og vi alle var svært glade.


  Ostekake med julesmak

  • 25.12.2015, 19:32

  Som nevnt på #adventskalender luke 18, pepperkaker på hjernen! Jeg fant en oppskrift som virket god og spennende, og perfekt for jul! Den fant jeg på detsoteliv.no og den ble nesten helt slavisk fulgt! All ære til det søte liv! Fortsett å les om dere vil se min tolkning av denne ostekaken. Ps. IKKE se nederst i innlegget om du ikke vil vite hvor mye kalorier en slik kake gir..

  Ingredienser:

  • En boks pepperkaker (300 gram)
  • 150 gram smør
  • I pakke appelsingele
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • En boks mager kesam (3dl)
  • En boks philadelphiaost (200gram)
  • 100 gram melis
  • En dæsj vaniljesukker (cirka 1ts)
  • En boks kremfløte (3dl)
  • Skallet til en appelsin (pynt)

   

  Enkel fremgangsmåte:

  Knus pepperkaker som du blander med smeltet smør. Ta i rund form på 24cm, avkjøl. Lag appelsingele med juicen, la den kjøle seg ned (nb. ikke la den bli gele!). Pisk kremfløten stiv. Bland alt som ikke er brukt (ikke appelsinen), ta deretter i gele, og avslutt med kremen. Hell over bunnen. Pyntes med raspet appelsinskall.

  Og slik gjorde jeg/vi det... :

  Først kjevlet jeg i hel en boks med pepperkaker, helte det i boksen igjen, og helte over smeltet smør..

   

  Bunnen ser dere ved siden av, vi hadde forsåvidt bakepapir i bunnen av formen. Deretter lagde vi gele.

  Gele blir best om du putter oppi ris, mye ris. I det minste i følge min søster.

  Jeg lagde derfor ny gele.

  Og den passet perfekt! La oss skåle.. Det er jo da baking blir gøy!

  Deretter var det jo bare enkel blanding. Alt gikk overraskende bra, og vi kunne bare helle det over..

  Så måtte vi (les: jeg) være dypt konsentrert om rasping, mens andre fortsatte på det steget de mente var viktigst: drikking.

  Så var det bare å latt den kjøle seg ned!

  Næringsinnholdet:

  Så kan man lure da. Hvor mye gøy er det i en slik kake? Hele familien gjettet, men ikke traff mål. Noen trodde Den hadde halvparten av kaloriene den har. For det er på rundt 5200 kalorier, rundt 350 av de kaloriene kommer fra proteiner. Med andre ord vil man om en deler kaken i tolv like stykker, få 434 kalorier og under 8 proteiner.

  Men så er spørsmålet, er det viktig så sant det smaker godt? Det er jo en kake. Den skal være usunn. 


 • Publisert i Blogg
 • God jul!

  • 24.12.2015, 16:00

  I dag er det julaften. Den store dagen. Ribbe, kalkun, sau inntas på høykant. Sammen med mandelpoteter, rosenkål og surkål. Etterfølges gjerne av riskrem, hvem får mandelen i år? Jeg ønsker alle sammen en god og fin julaften, og håper alle får det de ønsker seg. Jeg selv får dessverre ikke feiret i dag, slik er det når en har en jobb som gjør at folk trengs selv på røde dager! Flere kjenner seg nok godt igjen i det. Legger ved ett bilde fra en jul for noen år siden, bilde av meg og verdens kjekkeste gutt.
 • Publisert i Blogg
 • Luke 24

  • 24.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

   I dag er julaften, for meg vil det si jobbing. Vi feirer i morgen i stedet. Sånn er det når flere i familien har jobber som gjør at en har vakt alle dager i året.

  Dagens aktivitet:

  Kos deg med familien! Det er julaften.

  Dagens trening:

  Før du skal stappe deg full trenger du en skikkelig økt. I dag er dagen du kan ta deg helt ut, det er jo siste dag av utfordringen! Så her er det, nb husk å varme opp:

  • 2 Supersett på 24 Knebøy og 24 Bicepcurl
  • Tre sett med liggende sykling, 24 sekunder
  • Tre sett med planken, to på 24 sekunder og tredje så lenge du orker
  • Avslutt med 10 burpees

  Dagens rare:

  Julegaver i Norden kjenner vi til fra 1000-tallet. Eirik Jarl ga gaver til sitt hoff åttende dag jul (nyttårsdagen). Det var tjenestefolk som gjerne fikk nyttårsgaver i middelalderen. Det var først etter midten av 1800-tallet julegaver på julaften ble vanlig. Da fikk barn gjerne strikka klær. (Kilde: snl.no)


  Luke 23

  • 23.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

  Dagen før dagen! Den tredd lengste dagen av de alle i desember, eneste som er lengre er julaften og nyttårsaften..

  Dagens aktivitet:

  Slapp av og nyt den siste dagen, eller rydd om du føler det trengs.

  Dagens trening:

  Tøyedag, før den store dagen! Du vet.. i morgen må du slite hardt for å være klar for all maten!

  Dagens rare:

  I dag er dagen man tradisjonelt sett gjør siste forberedelser før julaften. Vasking av gulv og vegger, gjerne skure gulvet med snø og deretter strø på finhakket granbar. Selv nå er det vanlig å gjøre siste forberedelsene før julaften i dag. Kvelden før kvelden sendes også i dag, og er historisk sett ett av årets mest sette programmer. (Kilde: snl.no)


  Luke 22

  • 22.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

  Det er mørkt når går til jobben, mørkt når jeg drar fra jobben. Dette klager jeg over om vinteren. Om sommeren klager jeg over at det er så lyst at jeg ikke får sovet. Man blir visst aldri fornøyd!

  Dagens aktivitet:

  Tenn lys og lag en fin stemning! Om noen spør kan du jo bare si at det er jo så mørkt, og lys er alltid gøy!

  Dagens trening:

  Hold planken i 22 sekunder, ta 22 raske knebøy, hold planken i 22 sekunder og ta enten 22 raske eller dype knebøy.

  Dagens rare:

  I dag er det vintersolverv! 23. desember (og 20.) blir sjeldent nevnt som dato på vintersolverv. Hvorfor? Fordi de er sjeldne. Sist gang var i 1903 og neste gang blir i 2303 (20.12: 2080). (Kilde: timeanddate.com)


  Luke 21

  • 21.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

  Selv om jeg ikke er den største julefanen synes jeg typiske julefilmer er utrolig gøy. Jeg kan gjerne se en typisk julefilm i juli! 

  Dagens aktivitet:

  Se på en koselig julefilm, gjerne med familien eller venner!

  Dagens trening:

  Fire sett med 21 Bicepcurl. 

  Dagens rare:

  I dag er det 78 år siden Snehvit og de syv dvergene hadde premiere. Litt rart å tenke på, for meg er det en film jeg så på mye som liten. Filmen hadde forøvrig premiere i Norge september året etter. (Kilde/les mer: imdb.com)


  Luke 20

  • 20.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

  I dag er den siste søndagen i advent. Det fjerde lyset tennes.

  Dagens aktivitet:

  Det er den siste søndagen før jul. La oss slappe av, og lese i denne boka vår.

  Dagens trening:

  La oss trene på planken, hvor lenge greier du å holde? Og etter 20 sekunders pause, hvor lenge greier du å holde da?

  Dagens rare:

  Rundt år 480 ble det besluttet at man skulle faste mandag, onsdag og fredag (for å sikre åndelig forberedelse til feiringen av Jesu fødsel). Dette forsvant for protestantene på 1500-tallet. Det er først på 1800-tallet dekorasjonene kom, gjerne rødt på kranser. Nå er det lilla, botsfargen, som gjerne brukes. (Kilde: snl.no)


  Luke 19

  • 19.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

  I dag har jeg ikke noe å si.

  Dagens aktivitet:

  Har du ordnet juletre? Om det er plastikk eller ekte kan det være greit å passe på at alt er riktig i løypen du ønsker å ha. Så kjedelig om lysene ikke fungerer?

  Dagens trening:

  Vi liker supersett gjør vi ikke? Tre stykker! 19 Knebøy og 19 bicepcurl.

  Dagens rare:

  I en oppskriftbok fra 1843 fant de to bøker med ordet jul. Begge var på julekage, i tillegg hadde de også krumkake og peppernøtter og andre typiske julekaker. På lenken kan du få lese mer, blant annet den ene oppskriften gjort om til moderne mål, deretter har den blitt delt på fem som blir nok til to små kaker. For eksempel skal kaken ha et halvt lodd kardemomme, en pæl gjær og to potter melk! (Kilde: forskning.no)


  Luke 18

  • 18.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

  I dag har jeg pepperkake på hjernen, hvorfor vil jeg ikke si før etter julaften, men jeg lover å PRØVE å ta bilder! :D

  Dagens aktivitet:

  Har du laget pepperkaker og andre gode kaker ennå? Hvis ikke er dette dagen!

  Dagens trening:

  18 burpees.

  Dagens rare:

  Pepperkakene har eksistert i mange år, faktisk regnes det med at det har vært tradisjon i Skandinavia siden slutten av 1400-tallet! Og navnet kommer ikke fra at det har pepper i seg, men at det å krydre og det å pepre var synonymt før i tiden. Og krydder, det er vi alle enige om at pepperkaker har! (Kilde: vg.no)


  Luke 17

  • 17.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

  I dag drar jeg til Oslo en tur med min søster, det blir gøy. Selv om jeg er redd for at det er svært mange folk ute og går!

  Dagens aktivitet:

  Finn noen og ta en liten gåtur med, bare husk å kle deg godt.

  Dagens trening:

  Tre supersett med 17 knebøy og 17 Bicepcurl.

  Dagens rare:

  Jeg husker det som om det var forrige jul: Men det var den 17. desember i 2010! At vg besøkte Elkjøp for andre gang, og fant ut at svært mange varer var priset betydelig opp fra de sjekket bare 15 dager tidligere. Dette gjaldt typiske julegavevarer. Derfor bør en handle julegaver i god tid! Før det prises opp. (Kilde: vg.no)


  Luke 16

  • 16.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 


  Dagens lille "setning":

  Jeg elsker gavekort, så sant det er på ting jeg vil ha. Jula byr ofte på gavekort dit en ikke vil, tenk på det, før du gir noen gavekort!

  Dagens aktivitet:

  Finn frem alt av gavekort du har, og gjør deg klar til å få flere på julaften. Så har du alt klart til januarshopping! Eller kanskje du mangler en julegave?

  Dagens trening:

  Tøyedag! :) Husk, hold minst 30 sekunder!

  Dagens rare:

  Det er anslått at vi nordmenn har 2,5 milliarder kroner liggende i gavekort hjemme. (Kilde: forbrukerradet.no)


  Luke 15

  • 15.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  Jeg skal til frisøren i dag! Yay! Jeg gleder meg til å få kortere hår, nå er jeg ganske lei dette håret som alltid er i veien og aldri blir tørt.

  Dagens aktivitet:

  Føler du deg klar utseendemessing for julen? Jula er tiden man gjerne kan ta det ut, og være litt ekstra glamorøs. Så nå kan du jo gjerne øve på å få lagt perfekte røde lepper, eller lage en skikkelig kul slipsknute?

  Dagens trening:

  15 dype knebøy, 15 burpees og deretter 15 raske knebøy.

  Dagens rare:

  I Harry Potter og Ildbegeret (filmen) hadde de en stor og fin julefeiring. Det å lage scenen var ikke bare bare, da det skal se magisk ut og ikke smelte. De tok rett og slett å brukte billige tekstiler og resin med blått lys på for å oppnå ønsket effekt. (Kilde: pottermore.com)


  Luke 14

  • 14.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  10 dager igjen til jul! 

  Dagens aktivitet:

  Ikke juleaktivitet i dag! For i dag er det to måneder til Valentines. Du trenger ikke ha kjæreste, forlovede eller ektefelle. Du har noen du er glad i. Hvis du starter prosessen i dag, blir det sannsynligvis billigere/enklere enn om du venter til 13. Februar.

  Dagens trening:

  Tre sett av både liggende sykling (ryggen) i 28 sekunder og 14 biceps curls.

  Dagens rare:

  For 104 år siden i dag nådde vår kjære Roald Amundsen sydpolen! Egentlig planla han å dra til Nordpolen, men da flere andre sa påstod å ha vært der dro han i hemmelighet til Sydpolen i stedet. Nasjonalbiblioteket har laget en digital fortelling om dette, som kalles "Brevet fra Sydpolen", anbefales! (Kilde: polarhistorie.no)

   


  Luke 13

  • 13.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  Da jeg var yngre var det å øve til Luciatog og det å gå i det noe som jeg likte kjempegodt. Jeg savner det litt, hadde vært gøy å gjøre det nå som jeg er voksen..kanskje.

  Dagens aktivitet:

  I dag må en jo spise opp lussekattene en lagde i går, og se om en kanskje finner ett Lucia-tog å se på?

  Dagens trening:

  13 knebøy, planken så lenge du kan, deretter 13 knebøy.

  Dagens rare:

  Lucia (den som feires i dag) har svært mange legender om henne. De går ut på at hun var snill og god person. (Kilde: snl.no)


  Luke 12

  • 12.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag.  

  Dagens lille "setning":

  Halvveis til jul, og nå går tiden svært fort. Kan jeg si at jeg gleder meg til januar?

  Dagens aktivitet:

  Du vet hvilken dag det er i morgen? Da vet du hva du må bake. (Lussekatter!)

  Dagens trening:

  12 burpees. To ganger.

  Dagens rare:

  Lussekatter kommer opprinnelig fra Sverige. De skal verne mot onde makter. De er gule (som sole) og gjerne formet i figurer som er symbol på sol og liv. (Kilde: snl.no)
  Luke 11

  • 11.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  Fredag og julesesongen er virkelig i gang. Jeg som har jobb på en taxisentral merker at trøkket tar seg skikkelig opp nå. Som er veldig kjekt for sjåførene. 

  Dagens aktivitet: 

  Du får ikke lov til å slappe av på søndag, så hva med å gjøre det i dag? Lese bok! Det er viktig det, man får aldri lest nok.

  Dagens trening:

  Planken så lenge du orker. To supersett på 11 dype knebøy og 11 biceps curls. HOLD! 

  Dagens rare:

  I dag er Fandens bursdag! Grunnen er at dette er en av de to dagene i årene man før i tiden betalte renter. Dette er faset ut, men spesielt for eldre er dette fortsatt en dato som man ikke liker. (Kilde: snl.no)


  Luke 10

  • 10.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  I dag markerer dagen hvor jeg starter å tenke, hvorfor har jeg ikke julestemning? Tosifra dato i desember, da bør jo alle hoppe av glede over at julen nærmer seg..

  Dagens aktivitet:

  Finn frem julepynt til deg selv, hvis du har morsomme øredobber, nisselue, røde klær. Alt sånt som er litt over the top er lov nå! Har du øredobber som lager lys? Eller en genser med bjelle på? Bring it on! 

  Dagens trening:

  10 raske knebøy, 10 ganger. Deretter liggende sykling i 100 sekunder, to ganger. 

  Dagens rare:

  I dag er det 67 år siden FNs menneskerettigheter ble vedtatt! Du vet, den som sier at ingen skal være slaver, alle er fri, ingen skal utsettes for tortur. Alle har rett til å vende tilbake til sitt eget land. Slike ting som mange nordmenn tar for gitt. (Kilde: fn.no)


  Luke 9

  • 09.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  Jeg angret jo på dag to, og jeg har spurt GT om hjelp. Det vil han ikke, så jeg sliter fortsatt. Men samtidig vil jeg jo ikke slutte når jeg først har startet!

  Dagens aktivitet: 

  Julekort! Har du laget det i år? Det er alltids veldig koselig å få, selv om ikke alle synes det er gøy å lage. Hvis du først lager det i dag, kan det fort bli litt sent å sende det i posten. Derfor er det knall å levere slikt personlig! 

  Dagens trening:

  Hold planken i 90 sekunder, ta 3 repetisjoner med bicepscurl 9 ganger.

  Dagens rare:

  Det første julekortet vi vil tro ble laget var i 1843 av John Calcott Horsley og ble markedsført av Henry Cole. Dette var bare tre år etter at enhver kunne sende post. (Kilde: snl.no og whychristmas.com)


  Luke 8

  • 08.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  Nå er vi en tredjedels på vei folkens! Om dobbelt så mange lukeinnlegg som er postet til nå, så er det straks tid for veldig mange å åpne julegaver!

  Dagens aktivitet:

  Priskrigen er fortsatt her, og derfor er dagens aktivitet å sjekke om du har all surkål, sylte og marsipan du trenger til jul. Hvis du ikke har det, dra til Kiwi eller Rema 1000 og shop!

  Dagens trening:

  Tøy tøy tøy 30 sekunder på hver, når du har tatt alle, ta de en gang til!  Åtte eksempler: 1. Hofteledd (utfall, og hold der nede). 2. Sete og bakside lår (len deg fremover i utfallet). 3. Bryst (hold hender bak ryggen din). 4. Fremside lår (stå oppreist og ta tak i foten din). 5. Nakke (Legg øret mot skulderen, hold og rull hodet forsiktig til andre siden). 6. Ankelstrekking. (Hold tærna til veggen og len fremover). 7. Mellom skulderblad (motsatt av bryst). 8. Overkropp (Strekk en arm ut, og over hodet, strekk armen til andre siden. Kjenn hele overkroppen strekke!).

  Dagens rare:

  Priskrig er på ingen måte noe nytt, for to år siden skrev forskning.no en artikkel om det. Det er svært delte meninger om priskriger, og godt er vel det?


  Luke 7

  • 07.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  Det var nylig dagen for å skifte batterier for brannvarsleren, husket du det? Det er så mye forskjellig lys i disse tider, og mange som skal steke ribbe for første gang. Så da er det greit å ha alt klart om noe skulle skje! Jo fortere du får beskjed, jo bedre.

  Dagens aktivitet:

  Siden alle var flinke og lagde ferdig ønskelisten sin på lørdag, er det jo passende å sanke inn disse i dag! Og gå på shopping. Tenk hvor deilig det er å kunne si at du allerede er ferdig med å handle julegaver, når det bare er den 7.?! 

  Dagens trening:

  70 knebøy. 70 sekunder planke.

  Dagens rare:

  I fjor gikk hele 507 brannalarmer av, bare på julaften, bare tilhørende ett alarmselskap (Visstnok det største i Norge, "Verisure"). Det er over dobbelt av hva de har andre dager. Pass på levende lys, pass på ribba og kos dere! (Kilde: nrk.no)


  Luke 6

  • 06.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  I dag har vi vært sammen i 3,5 år. Om ett år så blir nok ikke denne dagen markert. Men i dag..da blir den markert! :)

  Dagens aktivitet:

  Søndager er dagen man skal slappe av, finn en god bok. Finn en kopp kakao. Kos deg en halvtime eller så lenge du kan ta deg tid.

  Dagens trening:

  6 burpees. Liggende sykling (ryggen) i 60 sekunder. 60 biceps curls (til sammen). Starter det å føles tøft? Snart ferdig med første uken!

  Dagens rare:

  Ved å se statuser til folk (hovedsaklig statene vil jeg tro) på facebook har man sett at nå nærmer vi oss den tiden flest gjør det slutt. Første juledag er en av de som ligger lavest. Sånt er spennende, selv om det er trist når det gjelder forhold som tar kvelden. (Kilde: informationisbeautiful.net/)


  Luke 5

  • 05.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  I dag drar vi til Sverige, få unna siste juleshoppingen vi kan med Harry-handel og besøke min søster som bor nærme grensa.

  Dagens aktivitet:

  Nå bør du ha laget ferdig ønskelisten din, slik at andre kan gi deg det du faktisk ønsker deg til jul!

  Dagens trening:

  50 sekunder planke. 50 raske knebøy.

  Dagens rare:

  I snitt er prognosen på julehandelen i år 10 700 kroner. På bunnen er Østfold, med en snitt på 9060 kroner. Dette regner man med at kommer av at Østfoldinger handler i Sverige også. (Kilde: aftenposten.no)


  Lommeboken min elsker priskrigen

  • 04.12.2015, 13:15

  Jeg fikk beskjed fra min søte søster i går: 

  "Det er forresten ganske vill priskrig på Kiwi og Rema nå.

  Nora surkål til en krone, halvliter gløgg til et par kroner, samme for pepperkaker, marsipanpølse og grøtris fra Geisha, bergensk fiskesuppe og bali kyllinggryte til tre-fire kroner,meksikansk gryte til åtte omtrent.."
  Jeg kontaktet pressen (Les: pappa) og hørte om vi skulle ta en runde og se. Mamma, pappa, GT og jeg troppet litt etterpå opp på Rema 1000 og sjekket. Og der var det jo mye godt å se!
  Her er hva vi kjøpte med fra Rema 1000:
  • Surkål, 1 krone 
  • Julesylte fra Gilde, 8 kroner (100gram)
  • Halvliter gløgg, 12 kroner
  • Risgrøt (2 kroner? cirka)
  • Oboy til 8,5 kroner
  • Bali kyllinggryte, litt under 4 kroner. Det er en av mine favorittposeretter
  • Julebrus på glassflaske, sekspakning for 30 kroner
  • Julebrus på plastflaske, 5 kroner
  • Snøfrisk naturell til 8 kroner  Og dette kjøpte vi på Kiwi:

  • 500gram marsipanspølse til 1 krone
  • Tomatsuppe til rundt 3 kroner
  • Dolmio classico saus, litt under 5 kroner
  • Pepperkakeboks til 3 kroner
  • Julepølse (sånn hvit) til 4 kroner
  • Edamerost til 27 kroner (25 på Rema, men de var tomme)
  • En eller annen saus GT liker i firepakning eller noe, til litt under 5 kroner
  • Appelsinsjokolade (den som er formet som en appelsin) for 25 kroner

   

  Til sammen brukte vi (det vil si GT og jeg) 250 kroner på hver av butikkene. Hurra. :) Det skal vel sies at gløggen var til under en tredjedel av prisen på Kiwi, men det visste vi ikke siden vi dro på Rema først. Og om noen lurer, ja, jeg ble litt snurt av det! Det skal også sies at vi handlet andre varer også. Tror det er mer vi kjøpte på tilbud, men det husker jeg ikke nå.. Det var jo tross alt i går dette skjedde. Da følte jeg meg helt ærlig som en liten unge som hadde blitt sluppet løs i leketøysbutikken.

  Ps. Her har du en link til en artikkel VG.no har skrevet.

 • Publisert i Blogg
 • Luke 4

  • 04.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag.  

  Dagens lille "setning":

  Første fredagen i desember er for meg da kjøret på jobben startet for fult. Da jobber vi to på lørdager, og merker godt presset på dagtid også. Det er da jeg starter å glede meg til januar.

  Dagens aktivitet:

  Bruk spotify, youtube eller hva nå enn du foretrekker for musikk og finn frem julemusikken! Vi er jo tross alt i desember! 

  Dagens trening:

  4 superepetisjoner: 4 DYPE knebøy, så dypt du greier, og hold i fire sekunder! / 4 biceps curl (per arm, hold i fire sekunder på vei ned!)). Superrepetisjon vil si at i stedet for pause tar du den andre øvelsen. Det skal svi. 

  Dagens rare:

  Hun som står bak "O jul med din Glæde" blir også beregnet som kvinneforeningens mor. Sammen med andre kvinner dannet Gustava Kielland i 1844 den første kvinneforening for hendingsmisjonen . (Kilde: snl.no)


  9 måneder igjen!

  • 03.12.2015, 18:18

  Det er nå gått tre måneder siden forrige huskeliste, denne gangen tar jeg den som er for 6-12 måneder før dagen. Passer bra, det er jo midt i mellom. :)

  • Velg matleverandør (i boks, vi ferier på General Hotell - de ordner maten)

  • Meld dere opp på gavelister for bryllupet (har så vidt prøvd å gi ett superlite hint til ei om hun kan passe på gavelister, og vi skal i tilfelle ikke melde på noen gavelister. Vurderer også å bruke en hypermoderne nettside, men det viktigste her er vel at vi må tenke på hva vi ønsker oss)

  • Bestill brudekjole (...ja...........)

  • Bestill skreddertime /tilpasning av brudekjolen dersom ikke stedet du handler brudekjolen ordner dette for deg (ja igjen.. gud, starter å bli nervøs for kjolegreiene jeg..)

  • Handle underskjørt til brudekjolen (oida..)

  • Handle brudepikekjoler (trengs ikke - skal ikke ha brudepiker)

  • Bestem dere for bryllupsfotograf/bryllupsfilmer (har halvveis hørt med ei nær venninne om hun kan være med fra morran og til og med før maten om å ta bilder, hun virket interessert, men ikke noe mer enn det er bestemt)

  • Bestill florist til sermonien, middagen, brudebuketten og bryllupsfesten (middagen / festen er i boks, resten..not so much)

  • Bestill musikere og/eller DJ (GT snakket om at han kanskje kjente en vi kunne spørre)

  • Begynn å gjøre research til bryllupsreisen (hmm)

  • Vurder bryllupsforsikring (nei takk)

  • Bestille bryllupsringer. Gullsmeden inngraverer navn, dato og evt. symboler. (Ja...fortsatt ni måneder igjen, ikke sant?)

  • Lag eller kjøp/bestill bryllupsinvitasjoner og bryllupskort (Uffda.....)

  • Bestem hvordan bryllupsgjestene skal vente/underholdes mens brudeparet er hos fotografen. Forbered aktiviteter passende til bryllupet. (JA! :D)

  Jeg merker når jeg skriver her nå at jeg føler at vi ikke er forberedt nok i det hele tatt. Da er det godt å vite at vi fortsatt har tre måneder igjen på å fullføre de resterende 80% av denne listen som mangler.. Håper vi rekker det. Nervene tar meg. :o

   

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Innlegg nummer 100!!

  • 03.12.2015, 13:42

  Når jeg poster dette innlegget har jeg postet hele 100 innlegg. Det er litt sykt å tenke på, jeg trodde ikke jeg ville poste så ofte, og heller ikke i det hele tatt fortsatt poste innlegg, da jeg opprettet denne bloggen i april. Nå skal det vel sies at det at jeg ble fridd til bare fire dager etter at bloggen ble opprettet har mye med saken å gjøre.  Bildene i hele innlegget er bilder fra tidligere innlegg.


  I snitt har jeg nesten postet ett innlegg annenhver dag. Det er mye for meg! Også har jeg hatt ett reklamebasert innlegg. Det er jo litt kult å tenke på. Så hva annet har skjedd? Jeg har anbefalt folk å vurdere hva de synes kroppen sin er verdt, fortalt om da jeg tok LASIK og da jeg tok kikhulsoperasjon, gledet meg til London-tur. Jeg har skrevet uendelige innlegg om bryllup. Forslag til diverse ting, som hva en kan gjøre på jentekvelder, eller på piknik.

  Temaet har vært litt på det med å være jente, med puppeinnlegg og om det å bruke sminke. Ett av de mer populære innleggene mine var ett syteinnlegg over Brakar. Og sist, men ikke minst. Innlegg om 10 ting du kanskje ikke visste om meg

  Nå er jeg spent på hvor lenge det er før jeg kan poste om at 200 innlegg er nådd.. :D


 • Publisert i Blogg
 • Luke 3

  • 03.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag.  

  Dagens lille "setning":

  I dag er det 9 måneder til GT og jeg blir mann og kone! #TogG tiden flyyyyyyyyyyr.

  Dagens aktivitet:

  Er julepynten tatt frem, og alt klart for jul? Farg hjemmet rødt, lilla og grønt!

  Dagens trening:

  3 repetisjoner med 30 sekunders planke. Tøy kroppen i 30 sekunder på hvert område du tar. Eksempler: Hofte, rygg og lår.

  Dagens rare:

  I dag er det hele 48 år siden første "vellykkede" hjertetransplantasjon ble fullført. Pasienten døde før julaften kom på grunn av lungeinfeksjon. Det ville gå 16 år til før lille Norge greide noe lignende, altså først i 1983. (Kilde: tidsskriftet.no)


  Luke 2

  • 02.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  Allerede nå, dag to, i kalenderen. Angrer jeg meg litt på å ha begitt med ut på denne ferden. Det var ikke så..enkelt? Som jeg hadde trodd dette her.

  Dagens aktivitet:

  Dra en tur på butikkene, sank inn ideer om hva du ønsker å gi og få til jul. Jo tidligere du blir ferdig med det, jo mer kan du nye julen! Uten å føle deg teit som har det hengende over deg.

  Dagens trening:

  Liggende sykling (ryggen) i 20 sekunder, to repitisjoner. 20 knebøy og 20 biceps curl.

  Dagens rare:

  Julen 1223 skal være opprinnelsen til julekrybben slik vi ser den i dag! Frans av Assisi stod bak denne, og det spesielle med den var de levende dyrene. Bare noen år etter døde han. (Kilde: katolsk.no)


  Luke 1

  • 01.12.2015, 12:00

  #Adventskalender i flere slag! Her kan det fort skje at du i det minste synes en av tingene er greie hver dag! I hver luke vil det være: Noe kort jeg ønsker å si for i dag, en aktivitet du kan gjøre, en treningsøvelse du kan gjøre og noe annet rart! Ingen premier, sjokolade eller giveaways. Jaja, da får du ta andre kalendere i tillegg! Jeg utfordrer alle til å prøve å gjøre enten aktiviteten eller treningen, aller helst begge deler! Hver. eneste. dag. 

  Dagens lille "setning":

  Dette er dagen for meg når julen er skikkelig i gang. Nå kan lys tennes, trær pyntes, god jul ønskes og hele pakka (<--hihi)! 

  Dagens aktivitet:

  Dra på en nærbutikk og kjøp en adventskalender, om det så er en med sjokolade for en tier. Man er ALDRI for gammel til å adventskalender! Hvordan skal du ellers vite datoen?

  Dagens trening:

  Hold planken i ett minutt! Ta en burpee og 10 knebøy. Vi starter lett. ;)

  Dagens rare:

  Den første omtalen av adventskalenderen vi kan finne er fra 1851. Her var det snakk om til sammen 24 bilder som ble hengt opp på veggen. Dette er i en tysk bok "Kinderleben. II: Roland und Elisabeth" skrevet av Elise Averdieck. (Kilde: forskning.no)

   


  Litt om Tones liv. Ei helt normal person fra Hønefoss.  Arkiv


  Designet av (men modifisert av Tone)  hits