hits


Tones lille hjørne
Ting jeg (skulle ønske jeg) visste før bryllupet!

 • 09.09.2017, 14:07

Det er mye jeg visste før bryllupet, og mye jeg fant ut av underveis jeg skulle ønske jeg visste før. Tenkte å lage en fin liten liste på diverse! Ikke at jeg får nytte for det, men litt artig er det jo, og kan det hjelpe en person blir jeg veldig glad. 

 • Ikke vær redd for å spørre om hjelp, verste tilfellet får du ett nei.
  • Glem ikke at mange vil si ja selv om de kanskje ønsker å si nei. Prøv å heller spørre mange om litt, enn en om mye.
 • Hvis dere skal danse, start å øve tidlig! Vi kom oss ikke igang før to uker før. Så skal det sies at ingen av oss er dansere, eller liker å danse. Så vi tok det ikke superseriøst. Men vi skulle startet før. Hvertfall noen uker til..
 • Spør folk om de kan lage kake! Ferdigkaker koster gjerne 600-700 kroner og er nok for rundt 10 kakestykker. Min erfaring er at mange synes det er koselig å bli spurt og å ta med en kake. Var faktisk noen som spurte om de kunne ta med, uten at vi spurte dem!

 • Ikke tenk for mye på det kirkelige aspektet før møtet. Det var veldig tydelig at presten våres ikke var vant til at folk engang hadde gått inn på nettsiden med informasjon om vielsen. Ikke misforstå, det er greit å ha sett på det. Men sånn som vi som alt hadde valgt tekster, salmer og til og med forbønn.. Vel, hun virket i det minste imponert. Stjerneeleven Tone i gang.
 • Nyt dagen. Dette er en dag du skal gjerne kun oppleve en gang. Nyt den. Smil. Ikke glem å kose med partneren din.
 • Hold tale! Om ikke annet, bare si noen ord om hvorfor det er nettopp denne personen du ønsket å gifte deg med. Det trenger ikke å vare en liten evighet.
 • Det er ikke krise om noe går galt. Sannsynligvis vil ingen merke det med mindre du forteller dem det. Å, skulle han egentlig ha en knappehullsblomst? Kun dere to merket det.

Planen var egentlig å poste mer bryllupsrelatert, og mye nærmere bryllupet. Sånn ble det ikke. Rart det der, hvordan ting ikke alltid blir som planlagt..

#TogG


 • Publisert i bryllup
 • Papirbryllup

  • 03.09.2017, 09:56

  Det at det skulle gå ett halvt år mellom blogginnleggene, var vel aldri meningen. Det er litt artig, at det nå blir vi har vært gift x tid innlegg, og bare det. Livet går videre! Siden sist har vi vært på flere escape room, hatt besøk fra England og Jordan, og litt annet. Endelig er vi ferdige med å flytte også! Sommeren gikk fort forbi med bading og nattevakter, og nå er det alt på tide å bruke jakke igjen.. Vi rakk også å feire 5 år som kjærester, noe jeg trodde vi ikke ville i og med at vi nå er gift.

  Men i dag! I dag har vi papirbryllup! Det feirer vi med god og stor frokost, enkel lunsj og middag ute. Enkelt, godt og koselig. Tenk at dette her, det er mannen min..

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Ett halvt år etterpå

  • 03.03.2017, 15:00

  I dag er det ett halvt år siden jeg gikk opp til alteret.

  Ett halvt år siden en av de største festene jeg noensinne har vært med på.

  Ett halvt år siden jeg ble hans på papir også.

  Forlovelsesringen og gifteringene. <3

  På bloggen var planen at alt om bryllupet skulle være ferdig postet innen i dag. Men den planen gikk i vasken. De samme småtingene jeg skulle poste snart for ett halvt år siden er fortsatt på "poste snart". Ikke at det er en god grunn heller, jeg har bare hatt andre ting jeg heller vil gjøre.

  Seks måneder er gått, og det er fortsatt rart å være gift. GT blir fortsatt kalt typen oftere enn mannen, og når han sier jeg er kona hans kribler det så fint i magen. 

  Så får jeg se om jeg snart får postet disse andre innleggene....


 • Publisert i bryllup
 • Vår bryllupsreise del 2 Båt - Hjem

  • 01.02.2017, 16:25

  Bryllupsreise, reise for de nygifte helst i løpet av noen dager etter giftemålet. En tid hvor brudeparet er kun med hverandre, og man gjerne kun snakker med ansatte på hotell/restauranter og lignende. Alt "vanlig" stenges ute og man skal gjerne være helt asosial.


  Her er vi.

  Vi har vært i Tromsø, kommet om bord på Hurtigruten og fått i oss middag. Jeg sparket borti en koffert, så en mørk flekk der det gjorde mest vondt.

  Fortsettelsen (dag3)

  Blod. Hovne tær. Lilletåa var nesten like stor som stortåa. Jeg greide ikke bevege dem. Jeg smilte. Det var ikke det at jeg ikke tålte å sparke borti noe, jeg var ikke så pinglete. Starter man å blø av noe slikt, da kan man synes synd på seg selv. Det å stå oppreist gjorde vondt, å ha på sko gjorde vondt. Jeg som ikke eier balanse på land, som sliter med å stå på en båt.. Kunne knapt stå oppreist nå med en fot i manko. Så hørte vi høyttalerne.

  "Dere kan nå se nordlys fra dekk 5".

  Vi som ikke hadde fått sett nordlys ennå, og sjansen for å se det ifølge "værmeldingene" var lav senere på turen. Hvis vi ville se nordlys, var det nå eller aldri. Så shit au at jeg slet med å stå, nå skal vi ut og gå! På med tykke og varme klær, og ut for å se. Og så glad jeg er for at vi gjorde det. Så vakkert, og stjernene da! Man hører aldri om dem i forbindelse med nordlys. Men himmelen var så fin, der nordlyset danset over Skjervøy. Denne båtturen var ikke så ille likevel. Her jeg stod i armene til min fantastiske mann og så på det vakre landet vi bor i. Tårene rant igjen, men ikke av smerte eller sorg denne gangen.

  Det er en grunn til at man må på kurs og redigere bildene etterpå, for det å ta bilde av nordlys med mobilen blir bare ett blast minne. Men prøve må man uansett..

  Nordkapp! (dag4)

  Vi hadde greid å få ut av de ansatte på båten når lunsjen var denne søndagen. Den var en halvtime etter frokost... hva skjer med det? Vi kunne jo like gjerne sove og ikke gå på frokost, heller ta lunsjen til frokost. Lunsj klokka 10 ... Herregud. Vi gjorde såklart dette, hvis vi skulle rukket begge deler måtte vi jo stå opp klokken seks, litt vel tidlig, selv for meg.. Lunsjen var god, mye å velge mellom. Etter maten kledde vi på oss, og gikk ut. På land. For hurtigruta har lengre stopp i blant, mellom Tromsø og Kirkenes var det ett: Honningsvåg. På tide med frisk luft. Det var ikke mye som var åpent, det var jo søndag. Vi fant ikke en cafe engang, en Narvesen var det vi fant. Og masse glatt is. 

  Fikk vi i det minste kjøpt litt sjokolade til da.. Og ett skrapelodd til Tone, litt gambling må jo til. Ingen millionær denne gangen heller, om noen måtte lure..

  Siden lunsjen var åtte timer før middag ble det pizzastykke på meg, og resten av pizzaen på GT. Spesielt siden vi hadde fått vite at dagens middag var sjømatbuffet. GT som ikke liker ting som vokser i vann ble ikke imponert. Det ble jeg.

  Kongekrabbe, sjøkreps, ferskvannskreps, reker, krabbe, klippfisk, torsk og en hel haug av annen mat. Jeg er svært glad i skalldyr, men det blir sjeldent at vi har det siden GT ikke liker det. Han spiste pasta eller noe, mens jeg mesket i meg skalldyr. Han drakk vin mens jeg drakk brus. Så så jeg dessertbordet. De hadde en sjokoladekake, som så ut som noe som minnet om trøfler. Myk, med masse sjokolade..

  Du husker denne sjokoladen? Kake var bedre. Sånn..tusen ganger bedre.

  Melk og tre, fire kakestykker. Denne båtturen var fantastisk.

  Ankomst (dag5)

  Så var klokka en time etter solnedgang (tuller, sola var oppe to timer døgnet, det var ikke 17:00, det var nærmere 6:00). Vi spiser en rask frokost og ramler ut av båten. Tar taxi til hotellet vårt, vi må jo støtte næringslivet lokalt. Igjen hadde vi flaks, og fikk sjekket inn med en gang! Og rommet.. Rommet hadde diger dusj, smarttv (med sjakk, angry birds, candy crush og masse kanaler), fantastisk vakker utsikt. Og nydelig frokost. En egen fresh bar hvor det ble stekt omelett, minipannekaker, hvor det var spesielle juicer, nystekt bacon, crosianter (ny stavemåte) og lignende bakeverk. Det var biola, oppkutta frukt. Vi hadde nå opplevd tre veldig forskjellige frokoststeder, alle tre utsøkte på hver sin måte. Likevel tror jeg dette var favoritten. De åpnet tidlig, og var åpen lenge. Utrolig god plass, og så mye godt å drikke og spise. 

  Nevnte jeg at hotellrommet hadde grønne stoler?

  Vi tok en reprise av dag 1: Sov på senga noen timer. Før vi bestemte oss for å prøve ut det spisestedet som gjorde det best på tripadvisor: Vårt eget hotell. Glenn Tore prøvde seg på carbonara og jeg slo på stortromma, pris spilte ingen rolle! Reinsdyrsmørbrød  reinsdyrmørbrad med blomkålmos og annet nam. Hva så om det kostet tre ganger så mye som det Glenn Tore bestilte, jeg var sulten, og det hørtes godt ut! Og det var godt, selv om det var mindre mat enn det han bestilte. Som var en smårett. Heldigvis var det en joker i nærheten.

  Vi trengte uansett sjokolade...

  Kebab? (dag6)

  Det var nå blitt tirsdag, og vi var klare til å se hva Kirkenes hadde å by på. Som viser seg å være omtrent like mye som vår egen by! Noen skralle gågater og ett kjøpesenter. Cafe med kjempegod kaffe og rundstykke, som ble dagens lunsj. Vi fant ut at dette var stedet for oss å være på besøk, siden vi egentlig ikke ville oppleve stort utenfor hotellrommet (sa noen sjakk? Candy crush? Masse kanaler? Seng?). Så her gikk dagen ganske i ett. 

  Noe mange vet er at Glenn Tore ikke har så mye imot kebab. Noen ganger lurer jeg på om han er mest glad i meg eller kebab. Så det måtte han prøve. Dessverre ble det ingen stor suksess. Ekstra sterk kebab som får dressing som består av hvitløksdressing? Når jeg kan spise en ekstra sterk rett vet man at noe er feil.

  Vi er jo begge glade i å være våkne om natta, og når vi så at klokken var blitt tre bestemte vi oss for å legge oss etter frokost. Frokost som kveldsmat, så sove hele dagen? Ja takk.

  Taco-onsdag (dag7)

  Som sagt sov vi hele dagen. Dette var vår siste hele dag av turen. Vi hadde igjen ett spisested, og den gledet vi oss til å prøve. Kjole og penklær på. Haha, der var vi litt for finkledd ja. Med barn som løp rundt og hev taco. Det var tacodag, og litt over 100 kroner per person til å spise så mye taco man orket. Glenn Tore fant en pizza med alt mulig kjøtt på, og jeg fant en kyllingburger. Maten var utsøkt, så det var synd vi prøvde den først siste dagen. 

  Det er så sykt hvor fin utsikt vi fikk fra rommet. Så vakkert. Jeg stod og stirret ut i blant, og nøyt livet.

  Jeg slo GT i sjakk, vi koste oss og pakket. Flyet skulle dra forholdsvis tidlig dagen etter.

  Vi hadde nå prøvd alle spisestedene Kirkenes hadde å by på, med unntak av en cafe og en fiskerestaurant. Vi var innom alle butikkene i selve sentrum, og sklei rundt. Dette var virkelig stedet å være om man kun ville være på hotellrommet, og det var jo det vi ønsket. 

  Hjemreise (dag8)

  Vi tok nok en utrolig god frokost, som jeg savner dypt, før vi tok taxi til flyplassen. Ja, det gikk buss, men vi hadde kofferter (ja, flertall for en uke). Og for en flyplass! To sikkerhetsfelt. To. Totalt. De som landet gikk inn samme sted som vi satt og ventet på fly. Bygget var ikke stort større enn noen hus jeg har vært i. Flyreisen gikk som vanlig - jeg sov. Igjen hadde vi en fantastisk (sviger)mor som hentet oss, og vi var trygt tilbake i Hønefoss.

  Det å oppleve Nord-Norge var så fantastisk. Jeg er veldig glad for at vi gjorde det, utsikten, nordlyset, nyte livet med mannen min.

  Vi tok ikke mer enn rundt ti bilder på turen, og det største vi kan fronte med er escape room og nordlys. Akkurat slik vi ønsket det. Kanskje en av de dyrere reisene jeg vil ta i mitt liv, jeg er glad jeg tok den med mannen i mitt liv.

   

  Ps. Tåa ble normal igjen etter rundt 10 dager, og like etter jul datt neglen av. Den er fortsatt klumpete og har litt inneklemt blod. 


 • Publisert i bryllup
 • Vår bryllupsreise del 1 Tromsø - Båt

  • 26.01.2017, 15:48

  Som nevnt for en evighet siden skulle vi på bryllupsreise innen 2016 var over! For min egen del tenkte jeg å skrive hva vi gjorde og slikt. Jeg deler opp i to deler, og første del er Tromsø - Båt. 

  Bryllupsreise, reise for de nygifte helst i løpet av noen dager etter giftemålet. En tid hvor brudeparet er kun med hverandre, og man gjerne kun snakker med ansatte på hotell/restauranter og lignende. Alt "vanlig" stenges ute og man skal gjerne være helt asosial.

  Avreisedag (dag1)

  Alarmen går av. Uff, er den allerede kvart på seks? Jeg lirker øyna opp, gjør meg klar så fort jeg kan. Klar til avreise! Vi tar med søpla og går ned. Min svigermor er supersnill og kjører oss. Klokken 7 er vi på flyplassen, litt over en time til flyet drar! Vi sjekker inn, sikkerhetskontroll og baguett. Klar for fly! Såklart sovnet jeg på flyet. Taxi til hotellet, og vi fikk lov å sjekke inn allerede 10:30! 

  Soverom som blant annet har grønt lys..? Tone liker dette.

  Rommet var stort. Mye vinduer. Boblebad! Eget soverom. Dusjkabinett som gikk inn til stua. Spisebord, sofa, tver. Alt i alt ganske kult for oss begge, som alltid bestiller det som er billigst. Vi la oss til å sove. Vi hadde bare sovet ett par timer den natta. 

  Du vet du har stort rom når hele den ene siden av korridoren er våres.. Og fire rom på den andre siden. 

  Etter en god dags søvn var sulten kommet frem, og vi dro til Burgr, som ikke var helt det jeg forventet meg. Burgeren var god, men jeg trodde det var mer gamingrelatert burgershappe enn det den var. GT var veldig fornøyd med maten. Vi vandret rundt og utforsket Tromsø. Så ble vi lei, og ville tilbake på hotellet.  Ingen skal dra fra nordnorge med mangel på tran i blodet!

  Det var kveldsmat inkludert i prisen, og vi testet ut denne. Pluss i boka for at de serverte svinenakke, søtpotetsuppe og annet! Dette stedet likte vi.

  Slipp oss ut! (dag2)


  Hva med å dusje så alle i stua kan se på deg?

  Vi ønsket jo å slappe mest mulig av på reisen våres. Så dag to hadde vi kun en plan, Arctic Escape. Vi møtte opp i god tid og skravlet litt med han som skulle se på oss. På dagtid var han familieterapeut, denne jobben han var på nå var mer en hobby. Han syntes det var imponerende at vi gjorde dette på bryllupsreisen våres, og at vi skulle prøve oss når vi bare var to. Arctic Escape var fantastisk artig. Det var mer gøy enn HintHunt, rett og slett fordi vi bare var to. Vi kom oss ut med minutter til overs, og fikk beskjed om at vi hadde gjort det ekstremt bra. At vi lå forran tidsskjemaet hele tiden.

  La meg se hvor fin du er på bilder etter å ha løpt rundt og svettet både på kropp og hjerne i en time.

  Kveldsmaten i dag var blant annet torsk, blomkålsuppe og svinenakken fra dagen før.

  Når gikk båten? (dag3)

  En ting som skuffet meg en del var mangel på informasjon fra Hurtigruten. All informasjon vi hadde fått var ett klokkeslett. Det viste seg at dette er når båten drar fra kaien. 

  Båten våres.

  Heldigvis gikk det greit, men vi hadde jo betalt for å beholde hotellrommet lenger, hadde vi visst at vi kunne gått om bord så tidlig som vi faktisk kunne, hadde vi ikke trengt det.. Vi prøvde å få litt informasjon når vi kom om bord, vi hadde bestilt alt av mat også videre. Vi fikk vite når det var middag, men lunsj og frokost var på varierte tider.. Okey.. Middagen kom, og vi fant ett bord og satte oss, skjønte ikke hva tallene på bordene var for, men det så jo ut som folk bare satte seg på første ledige bord så vi regnet med at det var riktig.

  Vi regnet feil. Vi hadde tatt bordet til noen som så ut som var fra Asia og som ikke kunne norsk.

  Dette ødela en del av min opplevelse, og jeg merket jeg var møkk lei denne drittbåten med null informasjon. Det var treretters, klippfisk til forrett, laks til hovedrett og en slags ostekake på sjokoladebunn? til dessert. Smakene var greie, men kjedelig. Dessuten var jeg jo alt irritert. Vi hadde heldigvis sjokolade på rommet. 

  Sjokolade, alltid en slager.

  Inne på rommet skulle jeg gå litt, jeg husker ikke hva jeg skulle nå.. Men pang sa det. 

  Jeg hadde slått benet borti kofferten min. Det svei, det gjorde så vondt. Tårene ville ut. Men jeg var ingen pingle, jeg skulle ikke sutre. Ikke på bryllupsreisen våres. Glenn Tore holder rundt meg, og jeg merker at jeg ikke greier å holde de igjen. Dumme mat, dumme koffert, dumme fot. Jeg ser ned på foten, strømpebuksen har en mørk flekk der det gjør vondest. Jeg flenger av meg strømpebuksa.

  ...

  del 2.. Båt og hjem, kommer "snart".


 • Publisert i bryllup
 • Vår facebookhistorie

  • 07.11.2016, 16:22

  I overigår delte jeg ett "på denne dagen"-minne på facebooksiden for bloggen. Ett av flere statuser/lignende fra facebook som vi planla å ha i gjesteboka/minneboka (lover, kommer innlegg "snart" om den!). Men den boka ble veldig, veldig fort full, og vi måtte utelukke en del. Blant annet de minnene. Det er litt kjedelig, men man må prioritere! Tingen er jo at vi alt hadde funnet hva vi skulle putte i den, så det ligger jo nå på pcen min uten å skulle bli brukt?! Det er da jeg er glad jeg har bloggen min. Så kan jeg dele det likevel, hurra.

  Fikk plutselig en inngangsbillett og tenkte, heey, jeg kan jo dra så jeg får russeknuten min. Stempel på rumpa! Jeg visste en skulle dit, og han dro dit med sin kjæreste og GT. Så da hang jeg med de tre og det endte med at vi danset (les: spratt opp og ned) på gulvet.

  D&D er jo hva som gjorde at vi startet å snakke og møtes med jevne mellomrom, og som gjorde at jeg fikk øyna opp for denne kjekkasen. 

  Men han var faktisk ikke med den første gangen! Da var han mer opptatt av å treffe folka fra folkehøyskolen (om jeg husker rett). Som jeg selv skrev: det er kjempegøy om du blir med. Jeg er glad han ble med.

  Oog han ble med. Han var jo her fortsatt bare en ekstra spiller som var en bekjent.

  Men vi startet å kommentere på hverandres facebookposter, og ble mer og mer kjent.

  I tillegg kom det tidlig frem hvor god jeg var på historie og almenkunnskap. 

  Og hvor glade vi er i kake.

  På dette tidspunktet hadde jeg allerede falt for han. Jeg hadde sett han likte facebooksiden til Thale og tenkte jeg skulle se om han ville se den med meg. Sommerfuglene var store i magen når dette ble sendt. 


  Da jeg fikk to gratisbilletter til Hugo spurte jeg bare om noen ville være med. Det at GT svarte fort og først gjorde meg veldig, veldig glad. 

  Noen måneder etterpå og vi kunne sitte og skravle til fem om morran. Vi hadde (har) alltid noe å snakke om.

  Og vi er jo såklart litt nerd begge to.

   

  Det er rart å tenke på veien vi har hatt. Vi har alltid vært i nogenlunde nærme omgangskretser, men aldri helt bare vært oss to. Vi gikk i samme barnehagepark, jeg har gått i klasse med fetteren hans, vi har hatt flere felles venner. På videregående gikk vi i parallellklasse og det er her jeg husker å ha møtt han for første gang. Flere av mine gode venner var med på lokalt nerdetreff som også GT var på. Vår første gang på The Gathering var samme år, og vi var der begge to året etter også. Så møttes vi igjen på Alfred etter noen år. Noen måneder etter ble det D&D. Og enda flere måneder etter ble vi kjærester.

  Det er rart å tenke på alle gangene vi kunne møttes, og blitt bedre kjent. Alle gangene vi var i samme rom, uten å vite det.

  Vi har bilder av oss sammen fra rundt 1993, 23 år etterpå ble vi gift. 


 • Publisert i bryllup
 • Bryllupsreise

  • 22.10.2016, 13:05

  Livet er så godt som tilbake til preforlovelse nå. Vi har det gøy med venner, familie, slapper av og koser oss. Forskjellen er at jeg har to nye ringer på fingrene, og vi har en del nytt stash på kjøkkenet. Dette er det kjedelig å blogge om, og da er jeg heller stille. Som nevnt i mitt første innlegg på bloggen. Jeg vil ikke blogge om jeg ikke føler jeg har noe å skrive.

  Men i dag har jeg noe å skrive om. Nemlig bryllupsreise. Vi fikk en del penger i bryllupet, helt sykt mye egentlig. Jeg forstår fortsatt ikke hvordan folk kan ha gitt oss så mye, men de gjorde det. Så vi fikk over 20 000 kroner øremerket reise/bryllupsreise. Men hva slags bryllupsreise skal vi ha?

  Jeg drømte om varme, om lange strender, slush og all inclusive. Jeg drømte om å kunne ta en tannkrem forran meg som har slik blekingskala forran huden, og se at hey, jeg ble litt brunere.

  Også er jeg dårlig på google bilder, så jeg fant ikke engang det jeg selv beskriver. 

  Så derfor går bryllupsreisen våres til.... TROMSØ!

  Og nå scroller folk opp igjen, strender? Varme? Altså, det er godt kjent at jeg ikke kan geografi, men selv ikke jeg vet så lite vel?

  Så leser man på nytt.. Ja, det er Tromsø det stod. Tromsø. Og da kan jeg fortsette, nå som du fortsetter å lese her, og ikke det jeg alt har skrevet.

  Vi drar til Tromsø, er på en suite, hvor man til og med får tannbørste, i noen dager. Så drar vi med hurtigbåten til Kirkenes. Igjen har vi oppgradert lugaren. Så avslutter vi i kirkenes, og koser oss der en stund. Der var det ikke mange valg av hotell eller typer rom, spesielt om man ønsket dobbeltseng. 

  Jeg tror det lengste nord jeg har vært noen sinne er Lillehammer. Så jeg gleder meg. 

  Med hotell, fly og båt blir turen på nesten 20 000 kroner. Så blir det vel en attraksjon eller to vi bestiller, fine middager ute og transport fra a til b. Innen vi er hjemme igjen er jeg ikke i tvil om at hvert eneste øre vi fikk til reise er brukt opp. Heldigvis fikk vi en del penger merket "kos" også, og hvis bryllupsreisen ikke blir kos, da vet jeg ikke hva som kan være kos.

  Vi reiser før året er omme. Men siden man oppfordres til å ikke fortelle tyver når steder står tomt tror jeg at jeg ikke sier når vi drar før vi er hjemme.


 • Publisert i bryllup
 • Takkekortene

  • 05.10.2016, 19:09

  Takkekort er på mange måter avslutningen av bryllupsfesten. Ett dårlig takkekort kan gjøre minnet av festen dårligere, ett godt ett kan løfte bryllupet til nye høyder!

  Kanskje det ikke er så ille. Men ett fint takkekort er kjekt å ha!

  Alle skal takkes!

  Det at vi valgte å lage takkekortene selv tror jeg få ble overrasket over. Og når jeg regnet på prisen per takkekort tror jeg at det ville vært en del billigere å bestille opp. For 65 kroner kostet det oss per takkekort vi sendte ut. Dessuten tok det veldig lang tid å lage i stand. Når jeg ser på dem er jeg ikke i tvil om vi valgte rett. Det å kunne lage ett personlig preg på det, og prøve å vise hvor stor pris vi satte på det folk gjorde og ga oss på vår store dag. Det kan man ikke sette en pris på. Man skal ikke sette en pris på det.

  Bildet ble lagt ut av hun som står bak blant annet det å lage kjolen min.

  Jeg ville egentlig sende ut kortene en til to uker etter bryllupet, GT var mer inne på 1 til 2 måneder etter. Heldigvis? fikk vi en produksjonsfeil underveis, som gjorde at ting tar tid. Tre uker og fire dager etter dagen ble de sendt ut. Så noen fikk de først akkurat en måned etter! Det er vel hva man kan kalle kompromiss? Litt raskere enn GT ønsket, og litt tregere enn jeg. Vi leverte få i person, faktisk så og si bare foreldre/besteforeldre.

  Dette bildet ble også lagt ut av hun som blant annet lagde kjolen min.

  Forsiden var ett tradisjonelt bilde av oss, hvor jeg sitter på en benk og breier meg ut og GT står ved siden av. Sammen med navn og dato, i kjent font. På innsiden hadde vi på venstre side to bilder, det øverste ett svart/hvitt bilde av oss. Det nederste ett bilde av den vi takket, helst fra photoboothen. På de som vi ikke hadde bilde av tok vi enda ett av oss. Unntaket her er vel min farmor (som dessverre var for syk til å komme), som fikk ett bilde av meg med mamma og pappa. På høyre side hadde vi selve takkedelen av takkekortet. Her avsluttet vi med klistremerket med ringer som vi har hatt på invitasjoner, kirkeprogram, bordkort og nå som sagt takkekort. På baksiden var det nærbilde av ryggen min, knappehullsblomsten til GT og ett artig bilde av oss hvor vi løfter opp bena.

  I tillegg hadde jeg vært litt overivrig på å skrive ut bilder fra photoboothen, så noen heldige fikk med litt ekstra bilder løst. Så kunne de velge om de bare ville kaste dem eller hva, ute av vår verden var de i det minste!

  Ligge til tørk er viktig.

  Janteloven har jeg ikke hørt om, og derfor sier jeg: Jeg har aldri sett finere takkekort før! Vi har laget miniversjoner av takkekortet for å ha i minneboka.

  Takkekortene er ikke i nærheten av nok til å vise hvor takknemlig jeg er for hva folk har gjort, alt fra oppmerksomheter i tiden før, til hjelp med gaver og roller som toastmaster, til det å ordne blomster og være med å danse. Jeg skulle ønske jeg kunne vist hvor takknemlig jeg er, men det tror jeg at jeg aldri vil greie. Det betyr ikke at jeg vil slutte å prøve.


 • Publisert i bryllup
 • En måned etterpå

  • 03.10.2016, 16:14

  I dag har vi vært gift i en måned! Tenk det. Det vil si at for to måneder siden postet jeg innlegget om at det er en måned igjen. Det føles så mye lengre ut. Mye, mye lengre. Rent bortsett fra bryllupsreise og at det er bittelitt til jeg vil skrive om på bloggen, er bryllupet lagt bak meg nå. Takkekort er sendt ut (gleder meg til å skrive litt om de :D ), regninger er betalt. Det meste av gaver er pakket opp og vasket. Minneboka er neeesten helt ferdig. Vi mangler også å få bilde på lerrett, problemet er å velge.. Det er så mange fantastiske!

  Det er deilig å føle at nå er det meste normalt, det har gått fra at jeg blir spurt 20 ganger om dagen om hvordan det er å være gift til to. Ringen er ikke rar å ha på lengre. Jeg greier noen ganger å kalle GT for min ektemann/mann og ikke "bare" kjæreste. Jeg greier til og med å skrive under med rett navn!

  Dagen i dag er på mange måter spesiell, men vi gjør ikke noe ut av det. Kanskje vi venter til torsdagen, for da har vi vært kjærester i 52 måneder.. Det er jo på en måte ett år. Haha, nei, nå er jeg teit og tror jeg må gå av her.


 • Publisert i bryllup
 • Blomstene

  • 20.09.2016, 19:09

  Blomster. Jeg liker ikke blomster. De som er avkuttet dør så fort, de som er i potter dør om mulig enda fortere. Men brudebukett, det ville jeg jo ha. Ekte blomster. Uansett hvor mange som mente jeg burde bruke Harry Potter bok for å lage en bukett.

  '

  Bildet er tatt av fotografen vår for dagen, Julia. Blomsten er laget av venninnen våres.

  Vi ville gjerne bruke venner/familie/lokalsamfunnet der vi kunne, og siden vi har ei venninne som driver (drev) med blomster hørte jeg med henne. Egentlig skulle vi bare ha buketten, men så ble det litt og litt mer. Plutselig skulle vi ha blomster til kirka, lokalet, håret til min forlover, armbånd, knappehullsblomster (x3) og såklart, buketten min. Hun tok på seg å bestille alt, og lage alt som skulle brukes av personer. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Blomster er kjekt å ha på en slik dag, og de passet veldig godt til hva vi ønsket. Ikke noe knæsje farger, bare hvitt og grønt. Vakkert. 

  Bildet er tatt av fotografen vår for dagen, Julia. Blomsten er laget av venninnen våres.

  Svigermor og svigersøster stod for å lage blomsterpynten i kirka og i lokalet, og de gjorde en helt fantastisk jobb.

  Fant dessverre ikke ett bilde av oppsatsen når den var ferdig, har den sikkert ett sted. Håper det, for den var utrolig fin! Bildet er tatt av enten svigermor eller svigersøster. :) 

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Photobooth

  • 16.09.2016, 18:26

  En ting vi bestemte veldig, veldig tidlig var at vi ønsket å ha photobooth i bryllupet. Vi skulle ikke ha fotograf annet enn for å ta bilder av oss selv, men ønsket å få bilde av gjester. Dette er noe vi synes kan se artig ut, og som vi hadde plass til på lokalet (hvis lokalet vi valgte ikke hadde plass, ville det utgå, men hotellet hadde to lukkete rom vi kunne bruke som vi ville!). 

  Vi myldret om hva vi ville ha med, og tankene ble mange. Problemet var bare at jeg var usikker på om vi ville greie å lage det. Vi endte opp med å kjøpe en pakke på ebay med 58 forskjellige briller/lepper også videre. Så plukket vi ut det vi synes var finest, jeg tror vi brukte omtrent halvparten. Det fulgte med tape man skulle bruke, men jeg vet hvordan det er når folk har drukket og brukte limpistol i stedet. Noen av de vi ikke brukte limte vi inn i gjesteboken. 

  Skryt har vi fått av rommet! Og det er veldig gøy, det ble tatt færre bilder enn jeg trodde (underkant av 100), og det var veldig gøy å se at noen var ... litt mer ivrige... på å ta bilder enn andre. I ettertid ser jeg også at jeg burde vært flinkere til å hoppe inn og få tatt bilder av meg med andre, men jeg var opptatt på dansegulvet mesteparten av kvelden. Ettersom jeg ikke vil dele bilder av folk uten at de har godtatt det, har jeg holdt meg til av meg og GT. 

  Dette bildet ble tatt på søndagen, før vi ryddet ned.

  Vi fikk låne kamerastativ av ei venninne, kjøpte en selvutløserknapp for 327 kroner og GT hadde ett kamera alt. Så prislappen på hele greia ble på 350 kroner. Jeg anbefaler å ha lignende om man skal ha fest, ikke bare bryllup. Jentekvelder, firmafest eller hva det er. Det er gøy og lager mange minner!

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Den beste helgen hittil i mitt liv

  • 14.09.2016, 19:34

  Alle bildene med unntak av to er tatt av fotografen våres for dage, Julia. 

  Jeg ville vente litt med å skrive dette innlegget, la inntrykkene komme inn og legge det litt bak meg. Det er nå ti dager siden helgen ble avsluttet. Det er mye tekst, men dette innlegget er for meg. Å ha noe å se tilbake på. 

  Fredag morgen

  Fredagen var jeg ferdig på jobb 10:30, jeg fikk lov til å ha kort arbeidsdag for å ordne ting til bryllupet. Vel hjemme spiste vi frokost sammen, bacon, speilegg og rundstykker. Vi slappet av, koste oss, spilte litt, pakket litt. Jeg redde opp senga for hans forlover som skulle overnatte, og gjorde siste finpuss. Jeg spiste litt sjokolade for jeg startet å bli sulten. Tiden gikk ganske fort, og plutselig var forlovere og min søster hos oss. Det var mellom 17:00-18:00. Gutta skulle spille (Overwatch), og jentene skulle handle inn til sitronfromasj. På forhånd hadde jeg funnet en oppskrift som så god ut, og hørt med min smarte og kjøkkenvante søster om hvor mye vi burde lage. Vi trengte litt over tre liter, det var viktig å ikke få for lite. På oppskriften står det 8 porsjoner, hun mente det ville gi 8-10dl ferdig fromasj, og sa derfor at å gange det med tre ville kanskje være nok, men for å være trygg var det greit å gange med fire. 28 porsjoner valgte jeg da å lage (gange med 3,5).

  Fredag kveld

  På butikken fant vi alt vi skulle ha og litt til. Jeg hadde jo ikke spist mer enn frokost og sjokolade. Klokken nærmet seg åtte, jeg kjøpte prim og planla å spise det på brødskiver, nam! Den ble aldri åpnet og ligger fortsatt hos min forlover, RIP primen min! Vel hjemme hos forloveren min, startet vi å raspe sitron på sitron. Knekke egg på egg. Over 20 egg og syv sitroner. Eggeplomme og eggehvite hver for seg. Jeg skulle bløte gelatinplatene.. Men hvor var dem? Jeg hadde sett min søster putte det i kurven, men ingen kunne huske at de var pakket ned.. Tilbake til butikken. 

  Det ble veldig, veldig mye røre og oppvask. Jeg synes synd på forloveren min, hun hadde mye å rydde opp etter frøknene Dahl.. Det viste seg at 21 eggehviter var akkurat så den fikk plass i kjøkkenmaskinen, og fromasjen måtte deles over tre boller. Det å si at det ble nok er ingen overdrivelse. Begrene på tre liter ble fylt, og en bolle på nesten fire liter. Siden det var delt i tre boller var noen veldig søte, noen veldig syrlige, og andre helt perfekt! Det ble nok sitronfromasj, jeg gulpa det ned for å få i meg mat. Jeg var sulten! Dessuten trengte vi ikke søsteren min lengre, så hun fikk vi henta. Mamma hentet henne, og ga fra seg chili con carne til meg, nam nam! Den ble fortært mens jeg og forloveren min så på Warm Bodies, ok film, men litt lang. Endelig skulle vi legge oss. Rundt midnatt.

  Natt til lørdag

  Senga var god, men jeg var nervøs. Jeg var oppe fire ganger om natta og tissa, sprekingen av en sengepartner jeg hadde tok en løpetur rundt 8. Jeg prøvde å sove og slappe av mer, mest for å få tiden til å gå. Rundt 10 ga jeg opp. Prøvde å være treg og få tiden til å gå.

  Før vielsen

  Vi hadde på TV, dusjet, smurte oss med kremer, spiste frokost (chili con carne, yummy!). På TVen gikk en serie som jeg ikke har hørt om, pizzagjengen eller noe? og deretter friends. Jeg startet å pakke og kjenne at pulsen steg. Jeg følte trang for å tisse konstant, og startet å angre. Jeg ville ikke gifte meg. Men det var uaktuelt å ikke gjøre det, å ikke møte opp når jeg visste GT var der. Men det var skummelt, jeg var redd, jeg hadde ikke lyst til å gå opp kirkegulvet. Forloveren min ble rastløs, fotografen skulle komme rundt 12. Det er da vi skulle starte å ordne håret. Fem på tolv startet vi. Krøll, krøll og krøll. Jeg drakk iskaffe og prøvde å slappe av. Julia (fotografen) kom og startet å ta bilder. Spenningen steg. Litt over halv ett skulle kjolen på, brudekjolen. Hjælp. Den har snøring i ryggen, og det tok tiiiid. Klokken rakk å bli ett før jeg var klar til å fortsette med håret. Jeg husker ikke når det var ferdig, da prøvde jeg bare å sitte å slappe av. Jeg stappet i meg litt jaffa cakes og smertestillende, når jeg blir anspent og stresset får jeg sterk hodepine som kan ende med å spy. Jeg merket den kom snikende, og det ville jeg ikke! 

  Klokken halv to satte vi oss i bilen og kjørte, vi parkerte på pendlerparkeringen rett ved kirka bare over ett kvarter før tiden. Så da var det bare å sitte der, og vente. Følelsen av å tisse på meg og å ønske å dra var stor. Tårene startet å komme. Hun som ordnet blomstene skulle ringe når vi kunne komme. Vi kjørte opp, og der stod noen kollegaer av meg, mamma?! og pappa. Jeg ble oppgitt. Alle disse skulle jo ikke se meg, så jeg prøvde å sitte i bilen litt.

  Men da startet bjellene. 

  Vielsen

  Jeg ble stresset! Løp ut og glemte ting igjen i bilen. Hilste på folk, prøvde å ikke gråte. Står klar med pappa, og venter.

  Og venter.

  Så kom kirketjeneren fram og hilste, og sa den var satt på til å vare i fem minutter! Fem laaaange minutter, med hjertet i halsen. Hun sa når den sluttet, ville musikken starte, for å øke spenningen skulle den spille litt, før dørene åpnet seg. Jeg tenkte herregud, hva om folk tror jeg ikke kom? Så åpnet dørene seg.

  Jeg greide ikke se opp, leppene ble tørre, det synes på så og si alle bildene. Enten ser jeg ned, eller så gnir jeg leppene sammen så de ikke synes, eller så er øynene igjen. Jeg tenkte dette skal gå bra, så på ei venninne som stod der så vakker, og greide å smile til henne. Ja, dette skulle gå! Så merket jeg det. Strømpebåndet sklei ned. Ikke søren at det skal ligge igjen i kirka, så flaut! Men det holdt seg, om ikke på rett sted. Jeg kom endelig opp til stolen, trodde jeg skulle besvime. Her er det mye jeg ikke husker. Presten holdt tale, og snakket masse om Harry Potter, grønt, kunst og kjærlighet. Jeg lo, kjente tårer presse, og prøvde å nyte tiden. Så skulle vi frem. 

  Jeg tar deg Glenn Tore til min ektefelle.

  Jeg vil elske og ære deg,

  og bli trofast hos deg

  i gode og onde dager

  inntil døden skiller oss.

  Mer snakking, ringer, kysse, sette oss. Åh, det var så godt å kunne sitte med Glenn Tore ved min side. Tiden fløy nå, og så skulle vi ut. Under møtet med kirken, hadde presten sagt, stå på toppen av trappen, se ut, nyt at disse er her for å feire kjærligheten, før dere starter å gå. Dette hadde GT glemt. Så han startet å gå, og jeg prøvde å holde han igjen. Jeg følte vi hadde stått lenge nok, så da startet jeg å gå. Men da kom GT på at vi skulle jo stå og vente litt! Jeg vet ikke om andre så eller merket dette, men det var kjempegøy for meg i det minste. Liten drakamp og krangling mens vi fortsatt er i kirka! Knall. Veien ut var lettere, men jeg slet med å se opp og ikke gråte. Klemmer fra kjente og nære var også tøft, jeg ville si takk for så mye, og helst ikke gråte.

  Frem til maten

  Vi prøvde å ta bilder, men hadde glemt å passe på at noen tok styringen. Dette gjør at vi ikke har ett eneste fint bilde av familie, forlovere eller noe. Deretter dro vi og fotografer for å ta bilder. Det ble mange fine bilder, noen gnagsår og ødelagte sko. Joggeskoa lå jo igjen i bilen. Deretter bar det til hotellet! Og vi ble godt tatt imot, alle kom ut for å si hei før vi gikk inn. Her var det fult i gang, min søster åpnet gaver, min svigersøster ordnet photobooth, folk skrev i gjesteboka, skravla gikk og jeg prøvde å få i meg litt oppskåren frukt. Jeg hadde spist lite til å være meg de siste to døgna. Endelig skulle vi inn og sette oss!

  Maten

  Bildet er tatt av min svigersøster.

  Åh, hva skal jeg si. Kroppen min gikk på høygir, jeg var skrubbsulten men greide ikke spise. Nydelige taler ble holdt, min bror (toastmaster) introduserte alle nydelige. Vi måtte stadig opp (og ned) for å kysse. Og med vi mener jeg såklart GT og meg. Maten var nydelig, men jeg sleit med å spise den. Avbrytelser, stress og alt gjorde at jeg knapt rakk å bli ferdig, det merket jeg godt da jeg hadde en på hver side av meg som var tomme før jeg rakk å ta stort mer enn tre biter. Hovedretten måtte jeg gi opp, og lot pappa få halvparten av kjøttet. Etter dette hadde jeg holdt min tale, og jeg startet å føle meg bedre. Desserten gikk ned på høykant.

  Festen

  Bildet er tatt av min svigersøster.

  Etter maten var det en pause, før vi skulle danse! Problemet var at vi hadde jo aldri øvd med slep. Dansen ble klønete, klein og veldig oss. Jeg husker ikke noe av den. Vi danset til "Potter Waltz" av Patrick Doyle, kjent fra den fjerde Harry Potter filmen. Etterfulgt av den sangen kom Neville's Waltz, samme komponent. Her ble dansegulvet fort fult! Og slepet mitt tråkket masse på, som medførte at den ene delen revnet fra den andre, og det å henge opp slepet fungerte ikke lenger. Mine planer for å ikke ha slep utover kvelden ble ødelagt. Men det gikk greit! Tid for kaker, avec og kaffe. Namnam. Ni kaker, masse med sjokolade. Men igjen, jeg greide å spise en bit av bryllupskaken (matet av GT), en liten bit gulrotkake og en sjokolademousse. Jaja, sånt skjer. Vi danset masse, fugledansen, YMCA, og breakdance. Gulvet hadde konstant folk, det var konstant folk i baren og ute og ved bordene. Ved midnatt hadde vi nattmat (pølser) og da fikk jeg i meg en pølse til. Merket at jeg trengte mat, men var  ikke lett. Når klokka nærmet seg ett trakk jeg og GT oss til rommet.

  Det å ta av kjolen var ett mareritt.

  Håret var nesten like ille.

  Dagen etter

  Mange hadde valgt å overnatte, og derfor hadde vi sagt at frokosten ville være ni om folk ville spise felles. Jeg våknet før åtte. GT hadde fått i seg litt alkohol og er jo som kjent dårlig, så jeg ville ikke vekke han. TV på lydløs. Pakket og gjorde klart for meg og han, sulten var stor. Leppene var tørre, men forloveren min hadde dem! Hun kom til unnsetning. Kvart på ni gikk vi til frokosten, og vi var blant de første. Brød og yoghurt ble fortært. Deretter kom kakene! Nam nam nam. Jeg greide å spise to kakestykker også. 

  Da vi kom hjem leste jeg i gjesteboken og kortene vi fikk, og strigråt. Jeg gråt og gråt og gråt. Folk var så snille, sa så koselige ting. Jeg lo og gråt. Av glede, om det skulle være noen tvil.

  Gaver

  Uff, vi fikk så mye. Så alt for mye. GT sin forlover med stasjonsvogn stappfull, jeg kjørte bilen til pappa med ting, og min svigermor og søster hadde med ting. Vi har enda ikke greid å pakke ut alt. Det er så utrolig hvor mye vi fikk. Jeg føler meg bortskjemt. Alt fra lampe til bestikk til stoore bidrag til bryllupsreisen. Vi har drevet hver dag siden med å pakke ut og ordne.

  Sammendrag

  Jeg husker ikke mye fra helgen, jeg husker mye følelser. Nervøs, spent, glad, kjærlighet, lykke. Dessverre er mye også glemt, gått i ett, for nervøs. Likevel er jeg ikke i tvil om at dette har vært den beste helgen hittil i mitt liv.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Fontene vi brukte i bryllupet

  • 12.09.2016, 18:00

  Det å finne en ok font er ikke lett, det skal være lett å lese. Den skal være fin. Den må inneholde æ/ø/å. For å prøve å finne en ok brukte vi dafont, og rett og slett så på dem. Man kan skrive en tekst, og fonten vil vise hvordan det ser ut, eksempel her med norske bokstaver. Her ser man at fonten er rar. Vi endte opp med å hovedsaklig bruke en artig font med navn Penguin Attack. Den passet stilen vi ønsket å ha, dessuten likte vi navnet. Jeg fant også en søt font som jeg sneik inn så ofte jeg kunne: Jellyka. Men den hadde litt for mye hjerter. Den ble blant annet brukt på informasjonsark, og ampersanden vi brukte var så og si alltid også Jellyka. Det søte hjertet den fikk som hale!

  Plakat for gjesteboka våres. Hadde bilde også. 


  I tillegg brukte vi noen vanligere fonter, Helvetica, Bookman Old Style, Monotype Corsiva og Comic Sans(!). Alt i alt var jeg veldig fornøyd med fontene, og jeg tror ingen merket eller brydde seg noe om dem. Det er da du vet du har gjort det riktig.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Kjolen min

  • 10.09.2016, 16:45

  Alle bilder er tatt av fotografen våres for dagen, Julia. 

  Jeg fant jo til slutt ut at jeg skule få kjole sydd til meg, og det er jeg glad for. Jeg tenkte å skrive hvordan prosessen var fra mitt synspunkt.

  Hvordan fungerer slepet da?

  Starten

  Hun jeg spurte føler jeg jo at jeg kjenner ganske godt. Jeg har tatt behandlinger hos henne i rundt to år i skrivende stund. Dessuten har moren til noen venner av meg fått sydd minst to kjoler hos henne, og jeg vet hun hadde sydd flere brudekjoler. Så jeg hørte med henne, snakket litt. Jeg søkte på "plus size wedding dress" på google og viste henne eksempler på kjoler jeg likte. Hun ga meg en pris, og vi var i gang!

  Underveis

  Snøring og stropper var viktig for meg, det å kunne ha snøringen grønn.. var prikken over i'en!

  Vi tok mål, så på tekstiler og farger. Jeg fortalte at jeg gjerne ønsket å ta opp den grønne tråden vi skulle ha i bryllupet, og ville gjerne ha snøring med den tråden. Hun lyste opp, farge i brudekjoler er det ikke så ofte man får prøve på! Og kanskje ikke så sterke farger? Spørsmål om slep også videre kom også opp. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ikke ha slep, kanskje bare fem centimeter lengre bak enn forran.. 

  Første prøve

  Litt "juggel" for å bryte opp forran, føler den hjalp på å markere midjen.

  Første prøve av kjolen, om man kan kalle det det, kom med stormskritt. Det var mange deler:

  • Ryggen (det under snøringen)
  • Stropper
  • Overdel
  • Skjørt/underdel

  Men skjørtet hadde, i mine øyne, stort slep?! Jeg ble forklart at det var rett og slett fordi det er lettere å fjerne ett slep enn å legge til. Å at å prøve med slep kan endre meningen til folk, og at jeg kunne da se for meg hvor langt jeg ønsket. Men jeg ble forelsket. Jeg ville plutselig ha slep. Kunne jeg få sånn hank som folk holder i når de danser? I .. grønt? Jada, ikke noe problem.

  Andre prøve

  Utringning ville jeg unngå, og det var ingen problem. 

  Innen andre prøven hørte jeg om kjoler hvor man kunne binde opp slepet sånn at man utover kvelden kunne gå uten å være redd for at folk tråkket i stykker slepet. Jeg tenkte.. Det hadde vært kult, og hørte. Og her er en av mange grunner til at jeg er så glad i hun som sydde kjolen: Jeg føler at hun liker utfordringer, at hun synes det er gøy. Vi prøvde forskjellige ting, og fant til slutt ut hvordan det måtte bli gjort. Dessuten var overdel og skjørt nå satt sammen. Min svigersøster var med, og jeg følte meg ganske vakker der jeg stod. 

  Generalprøven

  Snøre meg igjen tok lang tid, og jeg synes synd på forloveren min. 

  Ferdig kjole! Å, så fin den var. Jeg smilte fra øre til øre, og ville ikke vente med å bruke den. Snøringen ble perfekt, alt ble så fint og bra. Jeg felte noen tårer, før den måtte av.

  Premiere

  Man kan ikke (skal ikke) si noe stygt om brudekjolen til andre, men jeg fikk mye skryt uansett! Jeg følte meg som en prinsesse, den var supergod å ha på, ikke tung eller noe. Jeg følte den var stram der den burde, og at den fremhevet og dekte til det jeg ønsket. Det å ha en så personlig og så.. "meg" kjole, var fantastisk. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg fikk den sydd. Det er bare synd jeg ikke skal bruke den igjen.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Selvlagd betyr ikke billig!

  • 08.09.2016, 15:12

  Er det en ting det virker som noen tror, så er det det at hvis man har laget noe selv, så er det billig(ere). Ikke misforstå, man kan lage ting selv og derfor få det billigere enn noe som er ferdig. Det betyr bare ikke at alt man lager selv er billigere. Spesielt om man tenker på tiden brukt vil jo fort hjemmelagde ting gå opp mye i pris. Nå er jo det også litt av sjarmen, det er jo gøy å pusle med ting.

  En annen fin ting med å lage det selv, er å gjøre det personlig. Man kan få det akkurat som man vil. Så lenge man greier å tenke seg frem til hvordan man skal gjøre det. Du kan ha sko som passer perfekt for deg, bordkort som matcher invitasjoner og det som er. Du kan lage kakekort til kakene, med hvem som lagde den på baksiden.

  Du kan lage helt personlige takkekort, uten å måtte prøve å få folk til å tyde en elendig håndskrift. Man kan lage kjempefine kirkeprogram. Lys kan pyntes i samme stil, blomstervaser også.

  Det har gått en del penger for oss med å lage alt personlig, jeg er egentlig glad for at jeg ikke vet hvor mye. Folk må gjerne tro vi sparer penger, men det gjør vi ikke. Vi prøver bare å ha det personlig. Det har vært mye glede og frustrasjon, men til sammen føler jeg det har blitt perfekt. Jeg ser tilbake på alle disse tingene med ett stort smil.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Sko vol3

  • 06.09.2016, 17:24

  Da var dagen over, og jeg kan endelig dele skoene mine på bloggen! Jeg ville overaske folk flest. Sko som virkelig er unike. Uten tvil. Hvordan vet jeg at de er unike?

  Jeg lagde dem selv.

  Innlegg 1 om sko startet jo med at jeg ikke fant sko, og innlegg to om sko prøvde jeg å lakkere. Det gikk ikke bra. Heldigvis har jeg ingen som studerer bloggen min, hadde jeg hatt det, hadde kanskje noen gått.. "Hey, hun viser bare en sko med maling, men to mens de blir laget! Hva skjedde med den andre?" men, jeg er en ukjent blogger med bare rundt 30 unike lesere hver dag. Selvfølgelig er det ingen av de som har meg som hobby. Heldigvis. Uansett, jeg prøvde glitter på den andre skoen! Glitter jeg kjøpte en eller annen gang da jeg var ung (haha), og som kun hadde blitt brukt bittelitt av på en "Jeg elsker grønt" kollasj vi har på veggen (GT godtar det siden han elsker meg. :D ).

  Bildet er tatt av fotografen våres for dagen, Julia.

  Første skoen viste at ja, det går. Men fargen var feil, og skoen hadde ingen partner. Så selvlagd!=billig i dette tilfellet. Aller helst skulle jeg brukt ett gammelt par, men sånne sko har jeg jo ikke. Så det ble 350 kroner på ett par nye sko (som GT mente var fine nok uten at jeg gjorde mer), lim og setting spray hadde vi, og glitter for rundt 80 kroner, samt maskeringstapen og malingen som ble kjøpt for å prøve ting. Alt i alt har skoene kostet fort 500-600 kroner + mange, mange timer med alt fra å vaske leiligheten for glitter til vaske sko for glitter til å lime på glitter.. Herregud, så mye glitter. En ting jeg også lærte var at det var bra skoene var litt for store, for limet har gjort skoene stivere, og de ble nesten for små. Men så perfekte. Jeg har aldri sett ett par sko og gått.. jeg vil ha de. Men når jeg ser disse, ja, de er rett og slett perfekte.

  Bildet er tatt av fotografen våres for dagen, Julia.

  Skoene ga meg gnagsår, jeg hadde vært for ivrig med limbruken, og det gjorde at de flasset av. Jeg gikk over en åker, og det reiv glitteret av. Men selv om jeg nå sitter med en gnagsår som dekker hele hælen, er jeg fortsatt glad for at jeg brukte dem. De satte prikken over i'en på antrekket mitt.

  Jeg fant mine perfekte sko. Det viste seg akkurat som med kjolen, måtte de bare lages.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Den første dagen av resten av mitt liv

  • 04.09.2016, 13:19

  Nå er jeg gift.

  Så rart. Fru Oskarsson, ikke frøken Dahl.

  Dette er den første dagen av resten av mitt liv, som jeg skal få dele med den nydelige mannen min.

  Jeg elsker deg Glenn Tore.

  When you realize you want to spend the rest of your life with someone, you want the rest of your life to start as soon as possible.

  (Dette innlegget er forhåndspublisert.)

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Brudens tale.

  • 03.09.2016, 19:00

  Innlegget er forhåndspublisert.

   

  Alle sammen. Jeg skal prøve å holde det kort, men dere som kjenner meg godt, vet hvordan det kan gå.

  Man sier jo at man skal aldri nevne ved navn, for som man sier, ingen nevnt - ingen glemt. Og med det så vil jeg si takk, takk til Veronica, Kristine og Jeanett - som holdt fester som gjorde at jeg og Glenn Tore kunne komme i bedre kontakt uten å føle at det var for kleint. Takk, til Jon Magnus og Markus, som ga meg mot til å si mer enn ett hei til Glenn Tore, og som også gjorde det samme for Glenn Tore. Takk, til Hilde, jeg har alltid følt meg veldig ønsket på Hvervenkastet. Takk til mamma og pappa, som alltid har ønsket Glenn Tore velkommen på Vesterntangen.

  Og sist, men ikke minst, takk til Glenn Tore. Som har vært der, alt fra å være med til Stavanger som en liten svipptur, til å dra 70 mil inn til Sverige med bil, bare for å se på Harry Potter detaljer. Ridd på hester i ørkenen og vært på teater i London. Vi har gjort så mye, og samtidig håper jeg at det vil være ingenting i forhold til hva vi skal gjøre i årene som kommer.

  Også før jeg skal si meg ferdig med å snakke for nå, så vil jeg svare Glenn Tore på ett spørsmål han stilte meg, nyttårsaften 2012. Da vi delte ett ønskebein, og jeg ..?... vant. Du spurte meg om hva jeg ønsket meg. Det ville jeg ikke svare på, jeg sa du måtte vente til det ble oppfylt. Men at jeg ville si det til deg med en gang ønsket gikk i oppfyllelse. Og nå er det på tide at jeg svarer deg, for i dag avga vi ett løfte til hverandre. Og ønsket mitt den gang er den samme nå, nemlig det å kunne dele resten av mitt liv med deg. Jeg elsker deg Glenn Tore.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Dagen før den store dagen.

  • 02.09.2016, 18:07

  Lille julaften bryllupsdagen er i dag. Tenk, i morgen er dagen! I dag er jeg heldig og har veeldig kort arbeidsdag, 7-10:30! Så har det vært rett på å gjøre litt småting på hotellet, passe på håret fra topp til tå. Før jeg skal til min forlover. Her skal vi bake, spise og kose oss. Før jeg skal prøve å sove. Jeg sier prøve, for jeg kan se for meg at det ikke blir lett. Når man har en så stor dag dagen etter..

  Jeg gleder meg som ett lite barn.

  Innlegget er forhåndspublisert.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Litt magi må man jo ha..

  • 01.09.2016, 11:00

  Om to dager er vi gift! Og litt magi må vi jo ha. Bittesmå hint til Harry Potter. Og kanskje noen litt større? Det kan hende jeg lager ett innlegg etter bryllupet hvor jeg nevner de forskjellige tingene som hintet til den magiske verden, men ikke før. Det er ikke meningen at en som ikke kan Harry Potter skal se / merke det. 

  Ps. I dag har jeg siste prøving av brudekjolen. Ikke relevant til linjene over.

  Ps.2. I dag er det 1. september, det er relevant til de første linjene i innlegget.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Kirkebryllup, ting for gjesten å tenke på?

  • 30.08.2016, 18:15

  Så, du skal se på at ei frøken og en herr skal bli herr og fru? Men når skal du komme? Kan du bruke fiskenettstrømper? Skal du reise deg og si at du ikke vil at de skal bli gift, for du er fortsatt singel? Her er mine tips og forslag, og som vanlig er dette kun mine meninger. 

  Før dagen

  • Pass på at alt du ønsker å bruke er klart, rent og uten flekker. Det er kjedelig å se en stor flekk på selve dagen, og ikke ha noe reserve!
  • Husk at dette er ett religiøst bygg. Bruk passende klær. 
  • Pass på at du vet NÅR vielsen starter, og HVOR den er.
  • Hvis du skal på selskap etterpå: Prøv å vit om når maten er, om du bør spise rett før vielsen eller om det er mat så og si etterpå. Lite kult å få mat med en gang, også er du mett. Eller hvis magen rumler og det er to timer til mat..

  Før vielsen

  • Møt opp i god tid, 15-20 minutter før. Det er som regel mange andre du kjenner der. Snakk med folk, kos deg!
   • IKKE kom for sent. Da kan du ødelegge brudens entre. 
  • Hils på brudgommen! Han skal ha møtt opp i god tid, bare husk at de aller fleste ønsker å hilse på han også.
  • Spesielt hvis du ikke skal på selskapet etterpå: Sjekk om det er en gjestebok. Skriv en liten hilsen. Står den fremme er det fritt for alle å skrive. Dette er ett minne for brudeparet å ha i årene som kommer, så de vil nok gjerne ha mange til å skrive i den!
  • Følg med når folk starter å trekk inn, og trekk inn selv. Husk: Familie/Venner/kollega av brud på venstre side, familie/venner/kollega av brudgom på høyre side. Felles venner kan gjerne passe på at det blir nogenlunde jevnt med folk på hver side. Første to radene er for nærmest familie.

  Under/etter vielsen

  • Ta bilder, men ikke stå i veien. Følg med på omgivelsene.
  • Se på brudgommen i det dørene åpnes for bruden. De fleste ser kun på bruden, og kan gå glipp av ett fantastisk syn.
  • Hold munn, ikke snakk. Husk å synge med på salmer, og være med på herrens bønn. Hvis du ikke er kristen, og du synes det blir for mye.. les de to første ordene på dette punktet om igjen!
  • Hils på brudeparet, gratuler dem! Men igjen: Husk at de aller fleste ønsker å hilse på dem.
  • Bilder: Så er det på tide å ta bilder forran kirka, først brudepar, så med foreldre/besteforeldre/søsken/forlovere osv. Dette varierer selvfølgelig. Pass på å ikke stå i veien.
  • Bilder alene, nå skal gjerne brudeparet ta bilder med fotografen sin. Noen kjører unna, andre tar det i nærområdet. Skal du feire videre, dra til lokalet (hvis det er planen for dagen, noen har noen timers pause). Hvis ikke, gjør hva enn du ønsker.

  Viktigst av alt: Nyt dagen. Brudepar med venner og familie har sannsynligvis brukt lang tid på å gjøre dagen fin. Nyt det. 

  Her er ett lignende innlegg jeg postet tidligere i år.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Kirkemøte

  • 28.08.2016, 17:34

  På tirsdag hadde vi jo møte med kirka. Da jeg så presten ble jeg overasket. Hun så så ung ut! Ikke misforstå, ikke for ung. Det var bare overraskende. Om det er en han eller hun, 20 år eller 90 år. Så lenge vi blir gift kan presten være den dem er.

  Hun hilste og vi gikk inn. Det var første gangen for både GT og meg selv. Jeg har vært i fem, seks kirker, men aldri den vi skal gifte oss i. Før tirsdagen. Den var .. steinete?! Haha. Nei, så ut som en typisk kirke. Sånn jeg liker dem. Vi gikk igjennom hvordan dagen blir, at GT med forlover skal møte i god tid og stå der oppe, at min forlover skal komme rett før, og det å gå opp. Vi satt på stolene vi skal bruke, knelte ned for presten, avla løfter og ble nesten gift! Hun sa ikke alt, og vi hadde uansett ingen vitner. Det var skummelt, spennende, informativt og ikke minst: romantisk og rørende. Der jeg stod med Harry Potter t-skjorte og olabukse, og Glenn Tore i like alminnelige klær. Hvis jeg får tårer i øyna av dette tenkte jeg, hvordan blir det når GT er i smoking og jeg i brudekjole og oppsatt hår?

  Videre gikk vi inn på bakrommet som helt tydelig blir brukt ved dåp også. På tide med det store jobbintervjuet. Hele livshistorien våres ble avgitt, alt fra sykdom til husarbeid til bøker. Alt skulle grundig gå igjennom. 

  Ut av kirken hånd i hånd gikk vi, jeg gliste i det minste fra øre til øre. En time var gått. Salmer, bønn og alt var valgt. Vi skulle gjerne ha noen vi kjente til å lese tekstene, det var mer personlig. Min kommende svigermor hadde alt meldt interesse. Jeg husker fortsatt da min venninne snakket i kirken under hennes far begravelse, og hvor flink og stolt jeg var av henne. Jeg håpte hun ville si ja, så jeg kunne høre henne snakke forran mange personer igjen. Denne gangen noe som er litt mer muntert. Hun sa ja, og jeg ble glad.

  Kirkeprogrammene er så og si i orden, presten var rask og svarte med en gang og har godkjent den. Organisten er på ferie, så vi venter på svar fra henne. Det er deilig at ting nærmer seg mål. Nok en ting vi kan puste ut om.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • En uke igjen!

  • 27.08.2016, 15:02

  Om en uke er jeg forhåpentligvis på vei opp kirkegulvet. Å, jeg gleder meg, og gruer meg. Det er så mye som skjer nå! 

  I morgen skal jeg prøve kjolen min, og jeg elsker den allerede. Og jeg elsker hun som syr den! Sender meg bilder underveis av detaljer og alt. Jeg dåner nesten. Min kommende svigersøster skal være med og se på den, og det er koselig at hun ville. Jeg er fortsatt redd for at folk ser meg og tenker, herregud, er hun ikke gift ennå, nå er jeg lei maset hennes. 

  Kalenderen min fremover er helt stapp full. Vi danser så ofte vi har mulighet, men det er ikke lett med en trang, liten leilighet. Kirkeprogram må skrives ut og brettes, hår må klippes, rives og farges. Ting skal pyntes og vaskes. Jeg jobber jo også 100%. Så 10-17:30 er jeg på jobb. I tillegg skal jeg prøve å være i bevegelse, spise og sove. 

  Jeg gleder meg til dette er over, selv om det er mye gøy å tenke på også. Jeg gleder meg til å bare kunne være ei fru, og ikke en snart fru. Spesielt gleder jeg meg til å være fru Oskarsson. Det å vite at jeg og du virkelig er blitt vi. En uke igjen, så er det bare kos resten av dagen..og livet.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • "Hæ? Du må jo bruke sminke på bryllupet ditt!"

  • 25.08.2016, 12:53

  Jeg nevnte jo i april at jeg ikke er sikker på om jeg skal bruke sminke eller ikke på den store dagen. Nå har jeg kommet frem til at jeg ikke skal bruke noe ekstra sminke som jeg tar på på selve dagen. Det er ingen jeg kjenner som har sminke som passer meg og som jeg stoler på at vil smøre det på i ansiktet mitt slik at jeg er fornøyd. Ikke som jeg vet om i det minste? Og jeg har ikke lyst til å betale dyre dommer hos en profesjonell, for jeg er redd for å få for mye. 

  Ja, kanskje jeg har en kvise eller tre på dagen min. Ja, jeg er kanskje "rød på feil steder". Men hva så? Hvis jeg føler meg ukomfortabel med sminken så vil det synes gjennom. Det er jo ikke sånn at jeg vil se usminket ut heller, med vippeextensions og farga bryn. Dessuten slipper jeg å være redd for at når (ikke hvis, når!) jeg gråter så renner sminken. 

  Tanken på at en brud må bruke sminke, hvis ikke er hun ikke vakker nok? eller hva enn grunnen er, er egentlig skummel. Og det at fremmede synes det er ok å si slikt er også skremmende. Heldigvis er jeg vant til kommentarer av sminke, i og med at jeg aldri har gått med sminke flere dager på rad noen sinne i mitt liv. Jeg har gått igjennom ungdomsskole og videregående med kommentarer på ett usminket ansikt gjerne ukentlig. 

  Skal man ikke være seg selv, men kanskje litt forskjønnet på dagen? Er ikke dådyrvipper og nyfarga øyenbryn nok?

  Ser jeg ikke bedre ut på bildet over enn under? For sminke glir ut.

  For all del, mener du at du er god på å sminke, har sminke som passer meg og vil gjøre det for en klem eller to kjør på. Men jeg gidder ikke, vill ikke, gjøre mer ut av det.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Ti dager igjen!

  • 24.08.2016, 15:02

  Det er ti dager igjen, og to punker igjen på listene som har blitt postet.

  • Bestill transport fra kirken til selskapslokalene for brudepar (er uendret)
  • Få bekreftet at alle avtaler, bestillinger og nødvendige offentlige papirer er i orden (Dette er for tidlig å tenke på)

  I tillegg er dette hva som står på "Siste 8 ukene før dagen og etter

  8 uker før.

  • Frisørtime (ettervekst, liten stussing?) - Timen min er om under en uke! GT sin var i går.

  • Hudpleietime (eksfoliering, dyprens etc. anbefales ikke ukene før bryllupet) - Går på en 8-ukers kur som er straks ferdig.

  • Bestill manikyrtime - Om en uke og en dag er timen! Og pedikyr. Gleder meg til å ha slike negler igjen.

  • Avklar forsikring - Skal vi ikke ha.

  2-4 uker i forkant av bryllupet

  • Lag en oversikt for bordplassering - i boks

  • Bekreft detaljer til florist, fotograf osv. - i boks

  • Ha en siste prøving av brudekjolen - Vet når jeg skal prøve neste gang i det minste, haha!

  • Skriv tale til byllupsmiddagen - ble skrevet ferdig for over ett år siden

  1-2 uker før bryllupet

  • Alle bestillinger må bekreftes ved riktig kontaktperson - psh... Haha. Joda, ja. 

  • Utdrikningslaget skal arrangeres - :D Ja.

  • Tid for velvære, ansiktsbehandling og forberedende skjønnhetspleie - Ja, og masse av det!

  • Svar på bryllupsinvitasjoner sjekkes og gjestelisten oppdateres. Sjekk at antall gjester stemmer med bestilt mengde mat og drikke. Gi beskjed til lokalet om endelig antall gjester. - Yup yup yup.

  • Lag ferdig bordkort og bryllupskort, oppdater bordplanen etter redigerte gjesteliste - Yup. :D

  • Toastmaster må få gjesteliste, bordplan, kjøreplan, informasjon om gjestene, bryllupssanger, oversikt over talere etc. - Jada, han skal få alt han vil han.

  • Generalprøven i kirken 1-2 dager før bryllupet med forlovere, presten briefer ritualet. Sørg for at forlovere har bryllup ringene. - Hmm. Møtet med kirken er i dag. Generalprøve tror jeg ikke det blir noe av?

  • Siste sjekk av bryllupsantrekk, brudekjole og tilbehør, prøv og klargjør og se etter at de ikke er krøllete eller flekkete. Husk også iflg. tradisjonen: "Noe gammelt, noe fått, noe lånt og noe blått, - and a silver sixpence in her shoe"... - Det spørs på definisjonen på gammelt om jeg har alt utenom pengene.

  • Lokalet pyntes for bryllupsfest, og et bordkart henges opp i inngangspartiet - Min kommende svigermor passer på mye av dette, men jeg har kortere arbeidsdag for å være med jeg også. :)

  • Unngå overraskelser med været, sjekk værmeldingen - Som om det hjelper at jeg vet det er meldt regn.

  • Bryllupsringene må være tilgjengelige - De ligger klare og har gjort det siden februar.

  • Forberedende stell av hår og negler kan også skje nå, ellers på bryllupsdagen - Håret har blitt kuret og stelt med som aldri før. Jeg tror håret mitt aldri vil ha det bedre igjen enn det har nå.

  • Ta en siste sjekk; Besøk kirken og festlokalet. Alt skal være slik dere ønsker. - Jada.

  1 uke i forkant av bryllupet

  • Gjør klar konvolutter med betaling for tjenester som ikke vil bli fakturert, eks. transport, DJ/musikere - tror ikke det er noen?

  • Avtal med en pålitelig person som kan sørge for at kakespade, champagneglass og andre nødvendige ting som trengs til bryllupsfeste blir med til lokasjonen - Alt finnes på lokalet.

  • Få de siste skjønnhetsbehandlingene før brullypet (ansiktsbehandling, forming av bryn, selvbruning, manikyr osv) - Ja. :D Har timer på søndag, tirsdag og torsdag. Haha.. Travel dame.

  1 dag før bryllupet:

  • Klargjør bryllupsantrekk, brudekjole og tilbehør. - det er klart

  • Bring brudekjole til frisøren hvis du skal ta den på deg der - skal gjøre alt hos forloveren min

  • Manikyr/pedikyr - jada :D

  • Øv på bryllups -talen - Ja, skummelt. Nesten så jeg angrer.

  • Hvil dere ut og sov godt, tilbring tiden før bryllupet hver for dere, det bringer ulykke hvis brudgommen ser bruden før bryllupet - Ja, vi skal sove hver for oss og alt. :)

  Bryllupsdagen:

  • Få en god start på dagen, spis en god frokost, ta gjerne en joggetur om det gir ekstra energi! - Frokost ja, joggetur.. Hell no. Blir nok bevegelse på meg i dag.

  • Frisør og brudepynting - Ja. <3

  • Dersom dine bryllupsforberedelser er vel i havn;

   • Gled dere og nyt den store festdagen! - Skal glede meg uansett. Hihi.

  Etter bryllupet: 

  • Lånte og leide effekter returneres. - Det må vi huske å passe på, vil jo passe på at alle får tingene sine tilbake. :)

  • Send ut takkekort med bryllupsfoto i god tid. - Håpet er å sende dem ut i løpet av en måned, eller, innen september er omme.

  • Gi beskjed til banker og forsikringsselskap dersom en av dere har skiftet etternavn - Teknisk sett har jeg alt byttet navn og gjort dette.

   

  Håpet er at vi drar på bryllupsreise i november, hvis ikke blir den nok i januar/februar eller kanskje vi drar når vi har vært gift ett halvt år? :) Det vil tiden vise.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Gjesteinnlegg: Mitt utdrikningslag

  • 23.08.2016, 21:19

  Dette innlegget er skrevet av Glenn Tore.

   

  Jeg hadde en aldri så liten mistanke om at jeg skulle ha utdrikningslag på lørdag. Når min kjære og jeg avtaler å spise ute når hun er ferdig med prøving av kjolen sin, for så å insistere på at vi spiser ikke lenge før hun skal dra for å gjøre dette så blir jeg ble jeg enda sikrere i min sak. I tillegg hadde hun prøvd å avtale at vi skulle møte venner helgen etter, og da var det ikke stort flere helger igjen å ta av.

  På lørdagen så blir hun ringt opp og sier til meg, etter telefonsamtalen, at hennes forlover er på vei, og at hvis jeg skal dusje, så burde jeg kanskje gå å gjøre det nå. Da jeg kom ut av dusjen så viste det seg at jeg hadde rett, for da satt min forlover og noen venner i stua, og det lå en kjole klar til meg. Jeg valgte å ikke være vanskelig og prøvde å ta på meg kjolen. Det var ikke veldig lett så måtte få Tone til å hjelpe meg å kle på meg.
   

  Etter å fått på meg antrekket så dro vi ut og jeg ble dratt med på noen bensinstasjoner og en butikk for det var visst noen småting som måtte kjøpes inn. Jeg fikk da gleden av å gå inn i kjole og med tiara for å handle. Var ganske flaut, men det var ikke veldig vanskelig å se at jeg var på utdrikningslag, så gikk veldig greit. Vi tok videre en photoshoot i parken, hvor jeg poserte for kameraet i mitt nydelige antrekk.   

  Innen vi var ferdig med det så hadde noen gitt glipp på at vi skulle på gokart etterpå. Dette skulle egentlig være en overraskelse, men jeg hadde klart å gjette meg til det ut ifra spørsmål jeg hadde fått av Tone. Når hun spurte meg om bowling eller gokart, og fulgte opp med mange spørsmål om hvorfor ikke gokart når jeg svarte bowling, så var jeg ganske trygg på at det ble gokart.   

  Vi kom oss opp til gokart-banen og møtte resten av de som skulle være med på utdrikningslaget. Så var det på med klærne og ut på banen. Dette var min første gang på gokart, så jeg var noe nervøs, men det var utrolig gøy når jeg kom igang. Jeg må innrømme at jeg var langt i fra den beste til å kjøre der, men velger å skylde på min mangel av kjørekort.   

  Videre så dro vi til lokalet festen skulle finne sted. Der fikk jeg endelig byttet til vanlige antrekk. Selv om kjolen var luftig og grei nok å ha på i varmen, så må jeg si at jeg foretrekker klærne jeg pleier å bruke. Mens vi ventet på at en grill og litt skulle hentes så ble jeg satt igjennom en manndomsprøve i å spise sterke ting. Det var blitt kjøpt inn jalapenos og chili av flere forskjellige slag og grader av sterkhet. Jeg begynte på det mildeste som ikke smakte stort sterkere ut enn paprika, også gikk jeg gradevis opp til sterkere og sterkere ting. Det må innrømmes at jeg var litt skeptisk til å spise habanero, men jeg tok en liten bit og det var ikke for ille. En venn tok da å tygde ned på halve greia, og siden jeg ikke kunne bli slått så tok jeg resten av den. Det var også en saus som var hakket sterkere som jeg også smakte på. Jeg er litt usikker på hva det var i den. Den var veldig sterk, men jeg klarte å spise litt.   

  Etter å ha passert prøven så var det på tid med grilling. Så vidt jeg husker så spiste jeg bare ostepølser, men kan ikke være helt sikker. Innen den tid hadde jeg begynt å bli noe beruset. Maten var god og selskapet var godt, inkludert hunden som besøkte oss og som ville ha mat.   

  Det ble etterhvert tid for å gå inn å spille litt. Det hadde blitt tatt med PS3, Wii, og vi fikk brettspill levert. Jeg spilte litt mario party og noen satt seg for å spille brettspill. Etter at jeg hadde vunnet så ble det ikke like mye interesse av å spille, så det ble til at vi skravla og hørte på musikk, mens vi fortsatte å drakk.   

  Stort mer spesifikt utover dette husker jeg ikke før det var på tide å reise. Det endte med at jeg ble med til en venn, hvor vi spilte litt Guitar Hero, og jeg tror vi så på litt på youtube eller noe. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å overnatte der, men innen jeg skulle legge meg, så savna jeg Tone og ville hjem til henne. Det passet greit nok siden hun nærmet seg ferdig på jobben.

   

  Til slutt kom jeg meg hjem, ganske full. Dagen var superkoselig og var alt jeg kunne ønske meg av ett utdrikningslag med mer! Tusen takk til min forlover som arrangerte det for meg, og tusen takk til alle gjestene som ville delta!
   

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Første prøve av kjolen!

  • 21.08.2016, 12:44

  I går var jeg og prøvde kjolen for første gang. Eller, kjoledelene er mer vel rett å si! 

  Jeg hverken kan eller vil si stort om kjolen. Men jeg gleder meg! Det er jo bare 13 dager igjen, og jeg skal tilbake tre ganger til. Jeg er usikker på om jeg skal prøve den på tirsdag, men jeg vet jeg skal på søndag om en uke! Det som var litt artig er at for fire måneder siden tok hun mål av meg, men for å være sikker tok hun nye mål. Jeg hadde gått ned nesten 10 cm de fleste stedene, så det var hun glad for at hun gjorde. Det var også gøy for meg å vite, for jeg merker jo null forskjell på kroppen!

  Forloveden min var også med på prøven, og det var kjempekoselig. Jeg har jo egentlig ikke fortalt noe som helst om kjolen til noen, utenom at den skal ha grønt i seg. Og at den skal ha stropper. Og være hvit.. Hun sa den var fin, og jeg prøver å tro på folk. Jeg merket at jeg var rett ved å gråte i det minste. Jeg tror det er mer hva kjolen betyr, enn hvordan kjolen ser ut. Det å vite at jeg er Glenn Tore sin. Det å feire det med alle personer jeg setter høyt her i livet.

  Mens vi prøvde kjolen var GT på gokart i forbindelse med sitt utdrikningslag. Kanskje bilder og litt info om det kommer senere? Kanskje han vil ha ett gjesteinnlegg på bloggen? Spørs vel hvor mye jeg maser, og hva man legger i vil.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Bordkort

  • 19.08.2016, 16:24

   It's all about the details?

  Bordkort bestemte vi oss ganske fort for å ha i samme stil som invitasjonene. Greit nok, det er sikkert bare vi og to andre som ser det, men det er sånn vi vil ha det! Vi ville også ha navn på begge sider så man kunne se fra begge sider av bordet. Igjen tok vi skriveren fatt, håndskriften min (og GT sin) er like leselig som før. Dessuten er det jo gøy å bruke den samme fonten!

  Papiret og fargen skal være den samme på invitasjonen som bordkortet, selv om det ser ut som bordkortet er litt hvitere? Samme merke, farge og alt i det minste. Nå ligger bordkortene klare (i en grønn boks). Om to uker settes de på sin riktige plass! Gøy å se det samlet, sånn som med invitasjonene.

  #TogG
   


 • Publisert i bryllup
 • Change undertøy

  • 12.08.2016, 14:46

  På mandag var jeg på Sandvikasenteret med mine foreldre. Det var litt forskjellig jeg "måtte" få gjort, blant annet bordkort og.. brudeundertøy! Da vi var på messa i februar var det blant annet med en kupong på brudeundertøy hos Change. Min søster har jo truet meg i noen år til å dra dit og få ordnet riktig type BH, og jeg lo henne bare vekk. BHene mine fra cubus/lindex osv funker jo!

  Sjokket var stort. Jeg gikk ikke opp bare en eller to størrelser i cuppen, men hele tre størrelser. Dessuten fikk jeg prøvd type BHer jeg aldri trodde at jeg kunne bruke. Tynt stoff, push up?!?, større utringninger. Hun som jobbet der tryllet frem plagg på plagg, truser som BH, og jeg tror jeg aldri har hatt bedre trening! Alt passer perfekt, uten at jeg ga henne noen som helst størrelse, det var ingen tvil om at dette kunne hun. Det var en spesiell shoppingopplevelse, og jeg hatet det ikke engang.

  Siden jeg skjønte at jeg burde få litt mer nytt for puppene mine, sa jeg at jeg gjerne ville prøve annet enn brudeundertøy også. Hun tilbudte å finne av de som var på tilbud, som lommeboken min ble glad for. Jeg gikk ut derifra 1700 kroner fattigere, tre BHer og tre truser rikere. Samt noe attåt. Men det for meg og GT på bryllupsnatta våres. ;) 

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Sko vol2

  • 10.08.2016, 00:57

  Sko er ikke lett. Så hvorfor ikke lage ett par selv?

  Jeg brukte ett par sko jeg kun har brukt to ganger (lurt valg), malinger, maskeringstape og pensler.

  Jeg dekket det som ikke skulle ha maling med tape, før jeg startet.

  Her er skoene før jeg tok av tapen. Etter bilde er på toppen av innlegget.

  Skoene ble jo mildt sagt det styggeste jeg noen gang har sett, men hey, da har jeg i det minste prøvd.

  Dessuten er sko i boks nå!


 • Publisert i bryllup
 • En måned igjen!

  • 03.08.2016, 15:00

  Det er nå akkurat en måned til vigselen starter! Brikker faller stadig på plass. For eksempel har vi endelig bestemt oss for hvordan vi skal gjøre vår første dans! I dag går også svarfristen ut på invitasjonene vi sendte ut for to måneder siden. Det gleder meg stort at så mange vil dele den store dagen med oss! Jeg som så for meg at vi ble rundt 20 stykker har blitt overasket med at det er en del flere, det er ikke ett gigabryllup, men (nesten) alle nære og kjære kommer!

  Vanligvis har jeg jo liste over ting som er igjen, men siden det bare er en måned igjen vil jeg gjøre det annerledes. Tilbakeblikk! Siden dette blir innlegg nummer 64(!) om bryllup, har jeg tydeligvis hatt litt på hjertet.

  Hittil på bloggen..

  Det startet jo forsiktig, med ett par lister på hva som forhåpentligvis ville skje, og en med hva som kanskje ville skje. På listen over ting som var sikkert er det bare blomster som jeg ikke er 100 % sikker ennå på hva som skjer. Hovedsaklig fordi lokalet står for det.. På listen over ting jeg tror.. Er alt blitt oppfylt! Huskelister hopper jeg elegant over. Så treffer vi på kjolen, jeg som ikke kjøper kjoler som koster tresifra, har nå bestilt en kjole med firesifra pris. Prøving av kjolen skjer om under en uke, så man kan jo si at jeg gleder meg.

  Vi måtte jo finne en dato! Slutten av 2016 / starten av 2017 er der fleste datoer vi vurderte lå. Det tok ikke lange tiden før vi søkte på Norderhov kirke til 15:00, 3.9. Og selv om vi fikk svar veldig fort, var det først ett år etterpå vi kunne sende papirer til Skatteetaten for å høre om de synes det var ok. Heldigvis syntes de det, og svært kort tid etterpå fikk vi da avtalt ett møte med vår kommende prest. Tre uker igjen til møtet i dag! 

  Utdrikningslag nevnte jeg fort, for alle vet jo hvor viktig det er. Og som om det ikke var nok postet jeg to nesten identiske lister, en for gutta og en for jentenes lag. I tillegg slo jeg like gjerne på stortrommen og sa rett ut, tenk på dette hvis ikke er du dum. Min forlover og resten av laget var gull verdt da jeg "endelig" fikk min overraskelse. Piknik, massasje, lek(etøy), kos og alt annet godt i verden.

  Google ble (er) min bestevenn, og hjalp meg med å finne ut roller vi trengte å fylle. Så ser jeg at kirkeprogramutdeler, musikk og transportør ennå ikke er oppfylt.. Oops! Det må vi huske å gjøre noe med snart.. Men kake er viktigere! "Bryllupskaken trenger ikke være for stor, så lenge en har nok kaker utenom" var ett av punktene google ga meg. Det tok en stund før vi prøvde noe kake. Og da valgte vi like godt en kake som skulle være nok for minst 55 stykker, for du vet.. Siden det ikke fantes en mindre kake som fortsatt skulle være stor nok (jo, jo.. Det finnes).

  Klær på ett bryllup er jo ikke bare brudeparet, men også gjestene! Så da måtte vi jo tenke på kleskode også! Like etter dette innlegget følte jeg at alle mente at jeg bestemte alt. Det er jo ikke så rart, spesielt med tanke på at det er jeg som blogger om det. Sånt skjer. På dette tidspunktet følte jeg også at det startet å bli for mange bryllupsinnlegg (If I only knew..), og postet ett innlegg med informasjon som jeg prøver å holde oppdatert. Som for eksempel fargekoden våres.

  Ett bryllup uten taler er ikke ett bryllup! I det jeg postet innlegget hadde jeg allerede skrevet talen ferdig, men jeg ønsket muligheten til å trekke meg og skrev derfor bare at jeg trodde jeg skulle holde en tale. Invitasjoner har det blitt en del innlegg om også, og noen mente det var kanskje litt vel informative invitasjoner. Ett bryllup uten alkohol da? Betalbar er jo egentlig ganske kjipt? Det er i det minste "fri flyt" under maten, så rekker folk kanskje ikke å bli sure på det fordi de alt er for fulle?!

  Vi valgte jo lokalet forholdsvis fort, men det føltes riktig, spesielt etter å ha smakt på maten! I tillegg skal jo vi overnatte, og da kan jo de som vil være med på det og være med på å dele vår første frokost sammen også! Det er fin plass til å danse der, selv om jeg skal være ærlig og si at det er det jeg gruer meg mest til. Det er også eget rom til gaver, som er kjekt selv om vi ikke har plass til det i vår lille leilighet.

  Spørsmål har kommet, har det skjedd ett lite uhell? Jeg har sagt ifra at man kan ikke si at ett bryllup suger! Men hvor mye koster bryllupet da? I tillegg har jeg lurt på om jeg skal i det hele tatt bruke sminke? Siden hår settes på/fjernes/farges føler jeg kanskje ikke noe behov for det. Jeg har prøvd å gi tips til de som skal være gjest, men jeg vet ikke hvor gode de er.

  Nå har jeg snart fått linket opp all innleggene jeg har skrevet. De siste er fra da det var midt i mellom forlovelse og bryllupsdag, ringer som venter på å bli brukt, ett år som forlovet, bryllupsmesse, en grønn trådnegler som i mine øyne er perfekte og sist men ikke minst: Det er hemmelig

   

  Jeg har virkelig hatt mye på hjertet.


 • Publisert i bryllup
 • Møte med bruds mor nr 1

  • 02.08.2016, 17:09

  I går møtte jeg moren til hun som gifter seg i samme kirke som oss, samme dag som oss, men to timer før. For å snakke om pynting av kirken. Egentlig hadde vi ikke planer om å pynte kirken, en kirke er jo gjerne fin som den er. Men så spurte min kommende svigermor om det, så tenkte vi at vi kunne jo høre om det var noen andre som giftet seg. For da kunne vi jo spleise både på pynt og på arbeidet involvert!

  Det ble ett raskt møte, men det virket som vi var nogenlunde enige. Samtidig vil det sannsynligvis ikke være jeg (Eller GT) som pynter/rydder kirken, og da var det vanskelig å avtale for mye. Så da må vi finne noen som kan snakke mer med brudens mor nr1 for å avtale, ellers blir det kanskje ikke noe av?

  Nå er jeg i en periode hvor dagene går raskt, men jeg føler det ikke er noe å dele. Det merkes på bloggen. Men jeg orker ikke skrive innlegg ala jeg stod opp, jobbet, spiste mat, jogget en tur etterfulgt av en dusj, før jeg spilte på pcen og deretter la meg. Det er ikke det jeg vil ha på denne bloggen, så da får jeg heller gå med bloggfrie dager.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Dette ble aldri med (bryllup)

  • 29.07.2016, 17:57

  Like etter at verdens nydeligste kjæreste gikk ned på kne, lagde vi ett sheet på google drive vi delte med hverandre. Forlovere, roller, personer vi ville be, lokaler, kaker, mat og generelt sett ALT vi kunne tenke på som vi kanskje kunne ha lyst til å bruke. Det er litt artig å se tilbake på nå. For noen ting vi var sikre på å ha med, er vi nå sikre på å ikke ha med. Andre ting vi vurderte om vi i det hele tatt skulle skrive opp, skal være med. Så jeg tenkte i dette innlegget å dele litt av ting vi vurderte i forskjellig grad, men som ikke vil skje.

  • Såpebobler var under vurdering. Hvit med det grønne båndet knyttet i hjertet, så fint!
  • Quiz mens vi tar bilder. Trengs den typen underholdning?
  • Candy bar. Mm, sukker. Men hvorfor bare ikke ha en kake eller to ekstra.
  • Makroner. De er så fine! Men så er det det å finne noen som kan lage det og få alt perfekt da.. Og hvor mye kake skal vi ha?!
  • Kart og veibeskrivelse på invitasjonen. Og du mente vi hadde for mye alt i invitasjonen?
  • Åpen bar. Men i stedet blir det liten/ingen begrensing under maten.
  • Wedding favor, usikker på norske navnet. Men hvor gøy er det å ta med noe hjem fra vår dag? Kanskje du beholder det en uke eller to, om vi er heldige.
  • Hest og kjerre. Så fikk vi høre prisen. Det gir mening, men GT har jo allergi til og med så..
  • Budsjett. Ja, haha. Den har vi bare glemt bort å tenke på, koste hva det koste vil.

  Dette er noen av tingene som ble vurdert og som også ble vraket. Det er alltids bedre med for mange ideer, enn for få? Håper jeg.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Sko

  • 28.07.2016, 18:31

  Det er ikke alltid lett å være meg. Sko til bryllupet er jo noe jeg har lett etter i evigheter. De skal være flate, gode å gå i og fine nok. Aller helst i den grønnfargen vi bruker i bryllupet. Men nå har jeg lett i London og på utallige skobutikker i Norge. Uten å finne noe. Så jeg tenkte, nei, jeg bruker bare ett par jeg alt har. Jeg skal ikke bruke dem mer og gjøre de rene og fine til den store dagen.

  Jeg skulle bare se på ett vennepar bli viet først. Siste gangen jeg skulle bruke skoene.

  På veien hjem greide jeg å tråkke i asfalt som sannsynligvis var blandet feil, for den var seig som fy. Skoene satte seg fast, og jeg fikk asfalt over dem. Så tenkte jeg, jaja, jeg var på butikken jeg kjøpte dem i overigår, og da hadde de skoene inne fortsatt. De var på salg til og med. Men dette var dagen før jeg skulle til London, så jeg måtte vente til jeg kom tilbake. Også fant jeg kanskje noen i London?

  Det gjorde jeg ikke. Og skoene var utsolgt i størrelsen min. Fant ett par glitrende sølvsko, men de var heller ikke i min størrelse. Tenkte jeg får prøve å gjøre ren skoene, men asfalten vil ikke helt av. Så nå sitter jeg her, fem uker til bryllupet, uten sko. Kanskje jeg bare bruker joggeskoene, de er litt (les:veldig) slitte, men i det minste gode å ha på.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Overraskelse!

  • 24.07.2016, 15:19

  Alle bildene postet i dette innlegget har mine fantastiske venner puttet på sin snapchat story. Ikke direkte til meg. Derfor håper jeg de synes det er ok at jeg har postet de på bloggen. Hvis ikke regner jeg med at de sier ifra, og da fjerner jeg bildet med en gang.

  Jeg kom hjem fra London på fredag. Før vi dro hadde vi vært flinke til å rydde, GT hadde til og med støvsuget stueteppet, noe vi gjør veldig sjeldent. Men tilbake til fredagen. Jeg ville pakke ut og rydde, men GT sa jeg måtte slappe av. Ved midnatt mente han at vi måtte legge oss. Og av en eller annen grunn mente han at jeg skulle dusje. Jeg skjønte ikke hvorfor, men ble med på det. Planen var jo å gjøre det lørdag morgen, siden det uansett var så klamt på soverommet.

  Jeg sov ikke veldig godt den natten, og våknet av at det høljet ned så jeg løp rundt og lukket vinduer. Tenkte jeg skulle spille litt på telefonen, så hørte jeg det banke på. Jeg svarer aldri på døren hvis den banker på og jeg ikke vet hvem det er. GT derimot startet å kle på seg, jeg prøvde å dra han tilbake til senga. La oss sove lengre sa jeg, vi venter ikke besøk. Men han gikk, og kom raskt tilbake til meg og sa jeg hadde besøk. Jeg ble sur. Jeg skulle slappe av. Dro dyna rundt meg og gikk for å se, der stod søsteren min? Og andre personer som ikke ga mening å ha i leiligheten.

  Det var visst på tide å ha utdrikningsslaget. 

  Stor og deilig frokost, og plutselig slo det meg hvorfor GT ikke syntes det var så viktig å planlegge hverken middag eller frokost for lørdagen. Han løp avgårde, og på sekunder var bordet fylt av mat. Jeg fikk tid til å dusje og ordne meg og finne frem ting for resten av dagen, før vi gikk videre. Selvfølgelig med bind for øynene. Regnet hadde sluttet, men sølepyttene var igjen. Og jeg tror jeg traff alle. Dessuten gikk jeg mange trapper som kun de rundt meg så, og mange kanter ingen advarte meg om. Det var mange busker jeg måtte bøye meg under, og jeg tror jeg aldri har møtt på så mange kjente før?! For jeg måtte vinke.. Konstant. Det var koselig med maaange biler som tutet da.

  Jeg fikk en time med deilig kroppsmassasje, som traff utrolig godt etter en uke med trasking i London. Etter det var det bind på øyne og til parken for piknik.

  Detaljene var til fingerspissene, med glass med egne navn. Tallerkener pyntet for ei som er glad i grønt. Og etter å ha kost oss litt var det tid for gavelek!

  Alle hadde med en gave, og jeg skulle gjette hvem jeg fikk det fra, og hvorfor. Bollemus fra ei jeg gjorde russeknuter med, pakket inn i hjemmesydd trekk til en grønn and. Jeg fikk til og med en gave fra svigermor til en som var med og som er moren til tre gode venner av meg. Og som følger med på denne bloggen, gaven var inspirert fra dette innlegget. Alle gavene var gjennomtenkte og koselige, selv om jeg fikk følelsen av at noen av de var veldig dyre.

  Så bar det videre til neste post! Atter igjen bind for øyne, busker, vinking og tuting. Så kom vi frem til siste post. En nydelig leilighet fylt med grønn pynt, tusenvis av grønne ballonger, grønt godteri og det som var.


  Vi skravlet og koste oss, og det var egentlig ganske deilig etter all mosjonen jeg hadde hatt. Synes du det er tungt å gå i trapper anbefaler jeg deg å prøve å gjøre det med bind for øynene, kanskje tar du ett trinn, kanskje tar du tre. Eller kanskje du er bedre enn meg til å gå i blinde, og ikke ser ut som en idiot! Haha, så lenge jeg kunne høre de andre le visste jeg i det minste at jeg ikke var helt på bærtur og ikke alene, og det er alltids koselig å få andre til å le - uansett om det er av meg eller med meg.

  Jeg synes det er gøy å lage quizer, men det kjedelige med det er at man ikke får tatt det selv. Jeg kan ikke huske sist jeg tok en Harry Potter quiz. Det at forloveren min som knapt vet hvem Ginny/Gulla er laget i stand dette gjorde meg overasket og glad. Jeg vet hvor lang tid det tar å lage i stand slikt, og tanken på at hun har sittet med dette er veldig gøy. Ps. Jeg vant. Selv om jeg bare fikk 22 av 23 mulige poeng.

  Så ble det deilig taco som ble fortært i rekordfart før det var en ny quiz. GT hadde svart på spørsmål, og hva trodde jeg at han hadde svart? Rent bortsett fra at bursdagen min var på en annen dato enn jeg selv visste, var det mye artig som kom frem. 

  Klokka ble åtte.​

  Hmm, hva er det i kofferten? Da jeg fikk ett kostyme ble jeg nogenlunde sikker på hva som var på vei.

  Ja, for dette var på vei. Pixelerte litt av snappen, for å ikke ha det for drøyt.

  Du kan si jeg ble overasket. Jeg er så glad for at så mange ville være med på denne dagen, det var sinnsykt gøy og koselig. Selv om jeg følte meg gammel da jeg kom hjem til GT bare litt over midnatt. Det er ingen tvil på at min nydelige forlover, GT og gode venner har stått på for å gjøre dette til en fin dag. Det er heller ingen tvil om at de greide det, med glans. 

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Prøvetime på hår!

  • 09.07.2016, 14:49

  Så var det dette håret da! På den store dagen. Som jeg nevnte for over en måned siden er hår noe jeg ikke bryr meg stort om. Men min fantastiske frisør/forlover/altmuligdame har likevel forstått hva jeg ønsker, og prøvde mange forskjellige frisyrer på meg. Jeg tenkte å dele noen av de som ble prøvd her, og kanskje en av dem er hvordan håret mitt skal være? Det vil tiden vise. En ting som er sikkert er at jeg ikke skal ha ettervekst, for noen av bildene ser det jo ut som jeg er like ved å være skalla på! Sånn er det når man egentlig har kommunegrått hår kanskje.. Ble også veldig overasket av å se disse bildene, for det ser jo ut som jeg har sykt langt hår.. Og det med krøller til og med. Flere setninger vil være etter alle fem bildene.

  En grønn tråd..? 

  Det er noen ting jeg visste: Krøller, hår over ryggen, frisyre som ser ok ut selv når den løsner opp. Enkel, men ikke for enkel. Enda flere tanker fikk jeg denne dagen. 

  Å få så sykt mange forskjellige frisyrer på så kort tid var en spesiell følelse. For hver eneste en var jeg like ved å si.. Kan du ikke krølle håret helt akkurat sånn som på den store dagen, og bruke masse hårspray så kan jeg gå sånn her resten av dagen? Men jeg visste jo at jeg ikke kunne det, da ville jo neste frisyre være vanskeligere å sette i (blir det rett terminologi?). Det skal bli artig å ha frisyren helt satt opp som den skal, og ikke bare sånn at jeg kan gjøre opp en mening. 

  Jeg tror jeg har verdens beste frisør.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Kakesmaking

  • 06.07.2016, 16:56

  Ah, kake. Blir man noensinne lei kake? I dag har vi vært kjærester i 49 måneder. Og om to måneder er vi mann og kone! I dag har vi smakt på tre forskjellige fyll vi vurderte i bryllupskaken. Fra vår lokale baker (Baker Narum). Selv om vi kun blir 40 stykker om de som ikke har svart enda alle sier ja, valgte vi kake som er beregnet for 55-60 stykker. Hvorfor? Fordi vi elsker kake vel! Haha..

  Den følelsen etter å ha fortært mye kakefyll og litt kakebunn på kort tid.. Uffff.. Også så lekkert det ser ut etterpå.

  Men ja, nå er kake bestilt! Alt dessertrelatert er faktisk så og si i boks. Jeg er ikke så gal at jeg teller dager helt ennå, men det er straks bare åtte uker igjen..!!!

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • 10 uker igjen!

  • 25.06.2016, 15:14

  Det er ikke mye igjen av huskelister nå, neste huskeliste er faktisk ikke før 4-8 uker før! Men siste smørje var jo da det var igjen 5 måneder. Det er jo nesten tre måneder siden. Så jeg gjør som sist, slår sammen ALT av lister til og med det man skal ha gjort innen fire uker før, men lar kun det som ikke er gjort stå igjen!   

  • Lær brudevalsen. Det arrangeres kanskje kurs i ditt nærmiljø? (Det nærmeste vi har gjort med dette er at det var snakk om det på bryllupsmessa vi var på
  • Bestill musikere og/eller DJ (ja...)
  • Produsere bordkort, menyer, kirkeprogram, bestem bordplassering (Vi venter med dette til vi vet litt bedre om hvem som kommer)
  • Bordplassering- og bordkart, evt. som kan henge på vegg. Husk at valg av bordpartner er viktig, unngå vågal miks som kan ødelegge trivselen. (se over.)
  • Plassering i kirken bør avtales med familie og gjester (Tenker fortsatt.)
  • Bestill transport fra kirken til selskapslokalene for brudepar (er uendret)
  • Send melding/annonse om forestående bryllup til de aviser dere ønsker (tenker fortsatt)
  • Få bekreftet at alle avtaler, bestillinger og nødvendige offentlige papirer er i orden (Dette er for tidlig å tenke på)

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Ferdig invitasjon

  • 09.06.2016, 12:15

  Invitasjoner ferdige, rundt halvparten sendt i posten og resten levert i person. Det er bare to vi ikke har levert til enda, og det er fordi han sa vi kunne vente til vi møtte han (og han vet godt han er invitert) og fordi vi skulle møte hun andre også ble hun dårlig. Egentlig ønsket jeg i dette innlegget å kunne vise hvor fin invitasjonene ble. Men gjett hva jeg glemte? Ja, ta bildet. Også ville jeg jo egentlig lage en invitasjon for meg og GT til å ta vare på for resten av våre liv, men jeg glemte det også. Årets susehue skriver denne bloggen!

  Men folk vil jo ta bilde av invitasjonene, så kan jeg stjele dem! Men nei. Så nå vurderer jeg å lage en invitasjon, for jeg vil jo gjerne kunne vise bilder og jeg vil jo også gjerne kunne ha ett minne. I stedet kan jeg nå gjøre noe det er alt for lenge siden jeg har gjort! LISTE! Kommentarer jeg har hørt om invitasjonene - med ting jeg fikk lyst til å si i parentes - men jeg greide å holde kjeft!:

  • Oi, her stod det mye (sorry, trodde du visste at jeg liker å gi mye informasjon (jeg jeg jeg, arg, så frustrerende at alt blir så ego))
  • Så fin den var (uten å ha åpnet brevet..? Hvordan vet du det da?)
  • Men da må jeg ødelegge forseglingen?! (Ja, og det er vel egentlig poenget med det)
  • Menyen er jo her til og med! (Det er kanskje ikke så normalt? Men tenkte det var koselig, så kan folk si de har allergi om de for eksempel ikke liker tomat)
  • Kleskode dress? Men jeg har ingen dress! (Åja, men da får du heller ikke komme! Skikk og bruk sin oversikt for kleskode mørk dress / hva jeg selv har skrevet om kleskode)

  Selv om jeg tenker sånne ting som ikke er så fint, så legger jeg ikke noe i det mer enn at det er sånn familien min er og at jeg ikke sa det høyt! Utrolig nok! Var kun tanker. Det gleder meg stort å se smilene noen har fått når vi har gitt invitasjonen. Det er folk som sier uten å i det hele tatt åpne dem at de kommer, og andre som sa det før de fikk invitasjonen! Jeg er spent på hvor mange tilbakemeldinger vi får, de har jo nesten to måneder på seg å svare.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Menyen våres

  • 07.06.2016, 15:32

  Nå tror jeg alle har fått invitasjonene sine, og etter å ha plapret om menyen i snart ett år vil jeg endelig dele den på bloggen!

  Menyen for den store dagen er som følger:

  Forett

  Kyllingbryst Toscana

  Fylt med pecorino og prosciutto crudo

  Stekte grønne grønnsaker og trøffelparfymert risotto

   

  Hovedrett

  Langstekt ytrefilet av okse

  Tomatconfit, smørdampet brokkoli og stekt sopp

  Fløtegratinerte poteter og peppersaus

   

  Dessert

  Myk sjokoladekake

  Sylta aprikoser og kokoskremis

   

  Vi skal ha to viner, men navnene på dem husker jeg ikke.. Woops! Men allergener! De vet jeg hva er, og de er som følger: Melk - fisk - soya - paprika - hvete - egg - valnøtt - svoveldioksid - sulfitt. Kunne ikke vært stort mer, jaja.

  Risottoen, kyllingen og kokosiskremen er noe av det nydeligste jeg noensinne har smakt! Jeg får vann i munnen bare av å skrive dette! Ah, som jeg gleder meg. Tenk, under tre måneder igjen!

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • 3 måneder igjen..

  • 03.06.2016, 17:22

  Jeg lovet egentlig meg selv å ikke poste denne måneden, men... så måtte jeg bare. For tre måneder, det er jo ingenting! Det er 13 måneder siden jeg postet en denne huskelisten. 13?! Det føles både som om jeg gjorde det i går, og for fire år siden. Så ser jeg på listen. Og ser vals.. Den har vi ikke startet på en gang! 

  Så ser jeg videre på den nyeste listen jeg postet, to måneder siden.. Igjen, føles både kortere og lengre siden. Her er det litt mer som mangler, musikk, bordkort og generelt papirer på selve dagen, plasseringer, frisør og kake. Men den har minket! 

  I dag er det fredag og jeg har endelig en helg fri igjen, det vil si jeg jobbet to helger på rad, så det er ikke såå ille.. Og på mandag skal invitasjoner sendes ut! De i posten er alt sendt. Tanker surrer i hodet, og det merker jeg på dette innlegget. Maken til rot altså! Blir oppgitt over meg selv.

  Så jeg tror jeg gir meg der, og sier god helg!

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Håret på den store dagen!

  • 02.06.2016, 16:29

  Jeg bryr meg ikke om hår, negler, sminke. Sånn.. utseende generelt. Altså.. det er gøy å ha det ekstra pynta, å føle seg ekstra pen! Men jeg gidder ikke, orker ikke, bry meg om det til vanlig. Det er ikke sånn at jeg har sterke preferanser på hvordan jeg skal se ut. Og spesielt på hår, så kan jeg se to bilder og ikke se forskjell på frisyrene. 

  Så ble det bestemt at jeg ikke skal bruke slør, men vanlig? hårpynt. Min gode venninne, forlover, frisør.. snart hele pakka? sa at sånne man kan skru inn i håret kan være veldig fint. Så sjekket jeg ut ebay og fant fem hårpynt-ting jeg trodde kunne være fine! Jeg bestilte like godt alle. 

  Etter bryllupet har jeg ingen bruk for de lengre, da ville de bare ligget med resten av smykkene jeg aldri bruker. Kanskje det jeg faktisk bruker på dagen blir beholdt som minne, men jeg vet ikke. Det er jo billig ebay-juggel. Jeg sa til min altmuligdame at det hun ikke bruker i håret mitt kunne hun få hvis hun så noen som helst bruk for det på jobben / Til seg selv. Så da håper jeg kanskje noen kan få nytte av det. Men nå er jeg i det minste klar for prøvetime av håret!

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Det er hemmelig

  • 25.05.2016, 16:45

  "Hva gjør du på telefonen?" spør jeg, nysgjerrig som jeg alltid er.

  "ikke noe" svarer han, og legger fort fra seg telefonen.

  En annen dag..

  "Hvorfor har du snakket med henne? Om hva da?" han har PC-skjermen slik at jeg nesten alltid kan se den.

  "Nei, må du slutte å spørre så mye. Ikke se på skjermen min!" også lukker han facebook.

  Og enda en annen dag....

  "Hvorfor lurer du på om jeg liker taco eller kebab best?" spør han

  "Er bare nysgjerrig jeg..vil vite mest mulig om deg..?" svarer jeg.

  Ooog enda en annen dag..

  "Hvorfor står du som opptatt i kalenderen, men ikke hvorfor?"

  ...

  Sist men ikke minst:

  "Det der er en fin farge, den passer akkurat det jeg skal ha rundt.........glem det, fin farge da!" banning innvendig, det skal jo ikke han vite!

   

  Dette starter nesten å bli normalt om dagen. Det kan gjøre enhver paranoid tror jeg. Så tenker jeg, straks under 100 dager igjen til bryllupet. Kanskje det ikke er alt vi skal si akkurat nå.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Invitasjoner på rullebånd

  • 23.05.2016, 12:59

  I går kveld satt vi ett par timer og jobbet med invitasjonene. Vi var fire stykker, og jeg synes det gikk både fortere og tregere enn forventet. Ikke at det gir mening. Det å få skrevet dem ut tok mye lengre tid enn forventet, men den lille prikken over i'en vi hadde planlagt gikk mye raskere. Det hjalp kanskje at begges forlovere var med, ellers hadde vi vel sittet en hel dag. Det hjalp vel også å vite at når vi var ferdige skulle vi spille på PC!

  Vi skal jo ikke akkurat ha det største bryllupet. Familie og noen venner. Til sammen 29 invitasjoner skal sendes ut, hvor 13 er til to eller flere. Altså tok hver invitasjon under fem minutter å lage! Men med tanke på at vi var fire i arbeid vil jo det si at vi kanskje fort kunne brukt 17 minutter per invitasjon om det kun var jeg eller GT som drev på..

  Det å pusle med dette var faktisk litt gøy, skravla satt løst (når en ikke var superkonsentrert), og jeg merker at det betyr at bryllupet nærmer seg! Jeg er spent på hvor raskt folk også kommer til å svare.. Time will tell! Bilde av invitasjonene kommer jeg til å poste når jeg vet at folk har fått dem, altså om litt over to uker!

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Møte med kirke avtalt!

  • 18.05.2016, 08:47

  Trenger jeg si mer? Annet enn at det er jo leeeenge til! 

  #TogG 

   


 • Publisert i bryllup
 • Invitasjoner nærmer seg..

  • 12.05.2016, 12:00

  Det er fortsatt en liten stund igjen til vi sender ut invitasjoner, men det betyr ikke at de ikke kan jobbes på! Det nærmer seg ett år siden jeg skrev at invitasjoner er i boks (selv om det ikke var seriøst). 

  Det har vært gøy å pusle med dette, prøve hva som virker best. Slite med at skriveren og OpenOffice ikke skjønner hva vi vil, gjerne retter til det de mener er best.

  Men nå tror vi at vi er så og si i boks. Til helgen skal vi til mesteren av å finne feil, så da kjører vi invitasjonen gjennom henne. Etter det kan rullebåndet starte, så alle kan bli laget ferdig klare til 6.6, når de skal sendes ut.

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Mine tips til deg som gjest i bryllup

  • 09.05.2016, 12:03

  Jeg vil først og fremst si at dette er mine tips, og ikke nødvendigvis noe du bør følge! Tipsene er som "vanlig" i tilfeldige rekkefølger.

  • Usikker på hva du kan ha på deg? Jeg har tidligere skrevet om kleskoder, men hva om du fortsatt er usikker? Kanskje det ikke stod noe om det i invitasjonen. Vel, da anbefaler jeg deg å alliere deg med en venn! Hvis dere har samme type stil kjole/dress så er du i det minste ikke alene om du kommer med kort kjole/sløyfe, og alle andre har galla / slips.
  • Møt opp i god tid. Det er bruden som skal komme sist, ikke du!
  • Nyt dagen! Ja, hva så om det ikke er din dag? Det betyr ikke at du ikke skal ha det supert. Det er jo ett selskap. 
  • Hvis du liker å pynte deg, så pynt deg! Bryllup er en dag jeg føler man nesten ikke kan bli for pyntet. Det betyr ikke at man må, men du har en utrolig god unnskyldning til å bruke litt ekstra penger hos frisøren, dra til en negledesigner, en profesjonell skjeggfrisør eller lignende. Du må ikke, men du kan! Det skal mye til for at du stjeler oppmerksomheten til bruden eller brudgommen, med mindre du mener å gjøre det.
  • Det er kanskje gratis, men det er ikke andre juledag.. Så drikk med måte. Fulle personer er aldri koselig. Og du vil vel huske kvelden?
  • Ikke opphold brudeparet hele kvelden! Det er mange andre som vil gratulere også.

  Bildet er fra bryllupet til ett vennepar av oss i 2014. Jeg ble dessverre dårlig og måtte dra tidlig, det var så vidt jeg rakk å være med på maten. Derfor ble det tatt få bilder.

  • Kos deg med maten. Det tar laang tid som regel å spise maten, på grunn av alle de tusen talene. Så ikke sluk maten. Ta det med ro. Nyt den! Mat er gjerne ekstra godt i bryllup.
  • Og kos deg med kakene! Ikke tenk på kalorier..
  • Du trenger ikke nye klær, men igjen, bryllup er en god unnskyldning! Du skal ikke trenge å bli gjeldsslave for å være gjest.
  • Dans! Hva så om du ikke kan, hvem er det egentlig som kan danse?
  • Unngå å bruke fargene som brudeparet har som fargekode, hvis du vet hva den er.
  • Skru av blitzen! Hvis du skal ta bilder.
  • Lat i det minste som om du følger med på talene, selv om du ikke bryr deg.. Det er ikke særlig kult å høre folk som fortsetter å spise mens man holder tale! 
  • Ikke gå fra bordet under maten. 
  • Ikke hold tale uten å være sikker på at det er greit først! 

  Dette ble en myye lengre liste enn først planlagt. Kort oppsummert: Nyt dagen! 


 • Publisert i bryllup
 • Papirene til bryllupet sendt inn!

  • 07.05.2016, 13:30

  Før man kan gifte seg må man sende inn papirer til Skatteetaten. Det er nå under fire måneder igjen og vi kunne dermed søke om vi får lov til å gifte oss! Det vil si vi og våres forlovere fylte inn informasjon på ark og krysse fingrene på at man får lov! 

  Heldigvis skal det mye til for å ikke bli godkjent, og siden vi ikke er i familie eller har vært tidligere gift, og vi begge er norske statsborgere, er det så vidt ikke noe jeg vet om som skal stoppe oss. 

  Likevel er vi spente! 

  #TogG


 • Publisert i bryllup
 • Jentenes utdrikningslag!

  • 05.05.2016, 12:53

  Da avslutter jeg utdrikningslaginnleggene med en rettet for jentenes! Og ja, de er så og si identiske. Men hvorfor skulle de ikke vært det?

  • Drinklaging? Prøve å lage mange morsomme og kjente drinker!
  • Spørsmålsrunde! Akkurat som nevnt på guttenes. (Kort forklart: Det kan være alt fra spørsmål om brudens tidligere bragder, til å kunne svare likt på spørsmål som brudgommenen har laget en "fasit" på (Eks: Tre ord han ville beskrevet henne som, klesplagget han synes er mest sexy på henne, mest romantiske han tror at hun mener han har gjort). Feil svar kan for eksempel bety en slurk av drinken).
  • Sport/aktiviteter, nb pass på at de mer typisk maskuline aktivitene er noe bruden selv ønsker!
   • Fekting
   • GoKart
   • Poledancekurs
   • Paintball
   • Rafting
   • Bowling
   • Jakting
  • Skattejakt! Bruden, eller alle, skal i løpet av kvelden fullføre en liste, eksempel: Få to ukjente personer til å kysse, få en klem av politi, danse på ett bord, få en kondom av en random person. Dette passer åpenbart best når man ikke er kun kjente, men altså på byen.
  • Grilling.
  • Handletur, avtal med butikken på forhånd!, gi bruden en handleliste. Det kan være alt fra fiktive ting til ting man faktisk trenger på kvelden, bare pass på at det betales for! Bruden får kun plukke fra handlevogner til kunder.
  • En LITEN gave, eller kanskje truser? Pass på at det kan være flaut å både gi og å få feil størrelse på undertøy. Bruden må forklare hvem og hvorfor hun fikk gaven, den er grønn? Det er fordi den som ga gaven er glad i grønt og vet du er det også! Feil=slurk. Evnt kan bruden kun gjette hvem, og den som ga gaven forklarer hvorfor.
  • Aerobic! Hvor bruden må ha på teite klær? Grei start på dagen! 
  • Barneleker. Visste du at de fleste barneleker blir rundt 40% mer morsomt om du blander inn alkohol? 

 • Publisert i bryllup
 • Tenk på dette før utdrikningslaget!

  • 02.05.2016, 12:01

  Her er ting jeg anbefaler alle å tenke på før de holder utdrikningslag, uansett om det er for en jente eller gutt! Det er helt tilfeldig rekkefølge, beklager det.. Ha ha..?

  • Hvor lenge skal det vare? En dag? En helg? 
  • Hvor dyrt skal det være? Her er det kjekt å se an hva alle som skal være med ønsker, det er kjedelig hvis mange ikke er med hvis det er for dyrt. Samtidig, hva om alle vil ta en skikkelig feiring? Lage en gutte/jentetur ut av det? 
  • Om det bare er en forlover: Allier deg med en annen person, ellers kan du fort få altfor mye å gjøre.
  • Stripping kan slå ut begge veier, det er kjekt om alle er nogenlunde enige her, men pass uansett på å følge hva brud(gommen) ønsker!
  • Overraskelse! Eller kanskje ikke? Jeg tror det er mest vanlig at hovedgjesten vet minst mulig, og med mindre personen har sagt noe annet synes jeg personlig at det er best at dem overaskes. Ikke glem at de har ett bryllup de skal planlegge i tillegg, og har sannsynligvis nok å gjøre allerede.
  • Utdritningslag. Ikke alle liker å bli driti ut. Noen vil ikke i det hele tatt, noen vil kun med venner, og noen vil gjerne sitte naken på ett skateboard hele Karl Johan. Det kjedelige er hvis en som vil drites ut, ikke blir det, eller motsatt. 
  • Tid! Prøv å planlegg. I mine øyne er det bedre å ha mye planlagt, i tilfelle noe skjer, enn å ha for lite. Hvis man har gjort alt i løpet av to timer, også skal man resten av kvelden stirre i veggen, blir det kjedelig. Backupting bør da være ting som er rimelig/enkelt å gjøre i stand, så det ikke er surt om det ikke blir brukt!
  • Transport! Pass på at alle kan komme både frem og tilbake, ingen fyllekjøring!!
  • Henting av bruden/brudgommen, gjør det kanskje litt ekstra artig? Jeg vet noen synes det er artig, men da blir det jo fort litt dyrere hele kvelden.
  • Alkohol. Pass på å ha nok tilgjengelig, og at alle kan like det en har, om det ikke skal skje på byen.
  • Bilder! Selv om man kanskje kommer til å ikke ønske å huske hele kvelden, er i det minste starten av kvelden verdt å huske på?
  • Hvem skal være med? Noen ønsker kun venner, andre alle på samme alder og det er også de som kun vil at de rundt samme alder som skal i bryllupet skal være med. Hør med brud/brudgom!
  • Hold alle oppdaterte! Lag en skjult gruppe på facebook, eller en annen måte sånn at alle blir inkludert som skal være inkludert!
  • Mat. Ikke glem mat om det varer lenge. Hvis hovedpersonen blir kidnappet eller lignende, pass på at de har fått nok mat. Ingen mat og mye alkohol=ikke smart.
  • Ikke ha det for nærme, men heller ikke for langt unna, bryllupet. Jeg personlig anbefaler at 3-8 uker før. Spesielt om bruden (evnt brudgommen) prøver å komme i ekstra fin form til bryllupet, eller går på ansiktskurer. Alkoholen kan ødelegge mye om det er for nærme. Dessuten har dem nok å gjøre den siste innspurten.
  • Ta inn penger før dagen? Hvis du er sikker på hva alt blir på før dagen, kan det være greit å dra inn penger tidligst mulig.

 • Publisert i bryllup