Tones lille hjrne




Oppsummering 300kr1uke

  • 27.01.2016, 13:00

Da var ukens middager over! Og dette er hva vi fikk til overs:

  • 150 gram makaroni
  • Masse potet (rundt to kilo)
  • Masse lk (over to kilo)
  • 12 buljonger
  • 21 brdskiver (men vi skulle egentlig spist hvertfall fire til i lpet av middagene)
  • 15 egg
  • 6 poser ris (to porsoner per pose)
  • 1,45kg kyllingfilet
  • Nesten to hele hvitlk
  • En halv klrot
  • 2 gulertter

Dette er verdi til rundt 350 kroner. Det eneste jeg er i tvil om verdien til er klroten, men en halv klrot er ikke to kroner en gang. Det var 13 kroner igjen p budsjettet, men da ble ikke olje tatt med og brd ble kuttet flere ganger. Uansett hvordan en vrir og vender p det, s ble det da 50 kroner per middag per person i en uke - MAKS. Det er fortsatt rimelig synes jeg. Og da sitter man igjen med godsaker som kylling, og basisvarer som egg, ris og grnnsaker.



S la oss se p oppskriftene vi har hatt:

  1. Fiskegrateng (Forslag: 26 kroner, ble: 43,9/19,99kroner)
    • Kommentar: Desidert ukas nedtur! Hvordan noen kan like dette skjnner jeg ikke.
    • Forslag til bedring: Mer grnt, en kvart brokkoli er ikke nok for en voksen person!
    • Prismessig: Med en pris p akkurat under tieren per person er dette uten tvil en rimelig middag.
    • Pris per 100 kalori: 2,25 kroner
    • Nringsinnhold: Lav p fett, ellers bra. Men lite kalorier.
  2. Tomatsuppe(Forslag: 26 kroner, ble: 117,4/25,63 kroner)
    • Kommentar: Veldig god og enkel.
    • Forslag til bedring: Litt sukker for bitterhetens del.
    • Prismessig: Akkurat som forrige, ingen tvil om at det er rimelig!
    • Pris per 100 kalori: 2,04 kroner!
    • Nringsinnhold: Hy p protein og fett! Skal vel nevnes at fettet er kunstig hyt
  3. Pasta med parmesan(Forslag: 33,5 kroner, ble: 87,50/38,25 kroner)
    • Kommentar: Nam nam nam. Skulle bare gjerne hatt litt mer smak..?
    • Forslag til bedring: Mer krydder!
    • Prismessig: Med nesten dobbel pris av fiskegratengen br man ikke lure seg selv, denne metter mye mer, og er egentlig nok for tre personer!
    • Pris per 100 kalori: 2,23 kroner.
    • Nringsinnhold: Lav p fett, veldig hy p protein.
  4. Laks (Forslag: 52,5 kroner, ble: 69,90/50,13 kroner)
    • Kommentar: Hvorfor tre porsjoner fisk til to personer?
    • Forslag til bedring: S var den med mer grnt ved siden av.. denne kvarte brokkolien er ikke nok!
    • Prismessig: 25 kroner per person er fortsatt innafor.
    • Pris per 100 kalori: 3,34 kroner!!
    • Nringsinnhold: Litt over grenseland med fett, hy p protein.
  5. Taco (Forslag: 47kroner, ble: 57,30/48,52 kroner)
    • Kommentar: Denne er vanskelig si helt konkret.
    • Forslag til bedring: Lefser. Pitabrd..
    • Prismessig: Som med laksen er det innafor, og denne metter jo svrt godt i forhold til pris nr en bruker taco kittet.
    • Pris per 100 kalori/nringsinnhold: Her sprs det jo helt hva en legger p selv, og er derfor ikke tatt med
  6. Chili con carne (Forslag: 55 kroner, ble: 110,55/72,14 kroner)
    • Kommentar: Nam.
    • Forslag til bedring: I stedet for chili bnner ta kidney, billigere og kan ha mer.
    • Prismessig: 36 kroner for en person er jo ikke dyrt, men nr en vet at en fjerdedel av prisen kommer fra en boks bnner som man kunne laget tilsvarende selv for en femmer.. Ja.
    • Pris per 100 kalori: 3,49!
    • Nringsinnhold: Mye kalorier, lav p fett, veldig veldig hy p protein!
  7. Grnnsaksuppe med grovbrd (Forslag: 26 kroner, ble: 155,43/32,01 kroner)
    1. Kommentar: Grei nok..
    2. Forslag til bedring: Har egentlig ingen.
    3. Prismessig: Ikke s dyr, men dette er en rett jeg ser p som slankemat. Fyller magen, gir ikke mye nring.
    4. Pris per 100 kalori: 3,99!!
    5. Nringsinnhold: Veldig, veldig mager. Blir hy p protein da det er s lite kalorierer generelt sett i retten.

Av disse rettene er det Chili con Carne som overasket mest, for den var god! Og de eneste to rettene jeg ikke skal ha igjen er fiskegratengen fra first price og grnnsaksuppen.

Men det mest positive for min del med dette prosjektet: Slippe tenke p hva vi skal ha til middag en hel uke.

For det..det var deilig!


#300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Dag 7: Grnnsaksuppe med grovbrd

    • 26.01.2016, 13:00

    En i NAV har laget en meny for de som nsker spare penger. I dag er det Grnnsaksuppe med grovbrdvi skal prve!

    Fra artikkelen:

    Sndag: Grnnsaksuppe med grovbrd (26 kroner)

    Skrell grnnsaker og del dem i sm terninger. 4 gulrtter, noen poteter, en halv klrabi og en purrelk

    Kok opp vann og salt. Ha i grnnsakene og kok i noen minutter til de er mre.

    Tilsett kyllingstrimler nr grnnsakene nesten er kokt.

    Smak til med buljong og eventuelt litt salt og pepper. Ha gjerne litt hakket persille over suppen ved servering.

    Server gjerne med brd eller flatbrd.

    Handleliste:

    • Klrabi
    • Purrelk
    • Kyllingfilet

    Dette ble til sammen 155,43kroner.

    Nringsinnhold (sammenlagt per person):

    Suppen:kcal: 400,8 / fett: 3,8 / protein: 26,8 / karbo: 56,5

    Tallene er iflge matvaretabbelen.no evnt det som str p varen. det eneste jeg har regnet ut er for finne ut i forhold til hvor mye vi spiste. Igjen valgte vi hoppe over brdet.

    Det er anbefalt av helsedirektoratet at 25-40% energi skal komme fra fett og 10-20% fra protein. Resten skal da naturligvis komme fra karbohydrater. Med denne retten dekker fett rundt 6% og protein nesten 27%. Dette er med andre ord en grei rett for de som nsker f lite kalorier fra fett.



    Vr mening:

    Tone: God smak, men er kjedelig, er ikke suppe jeg helst vil ha.

    GT: God, vet ikke hva mer jeg skal si.

    Ressurser til gode / som ble brukt:

    Ressurser som ble brukt fra tidligere dager: 2 buljonger, gulrot, potet, lk

    Ressurser som er til gode: 150 gram makaroni, masse potet, masse lk, 12 buljonger, 21 brdskiver, 15 egg, ris, kylling, hvitlk og gulrot.

    Sum:

    Pris for alt vi mtte kjpe tildagens rett: 155,43 - 129,43 kroner mer enn ansltt! Vi kjpte inn for 641,88 kroner.

    Pris for det vi faktisk spiste til dagens rett: kroner 32,01 med kylling (18,14 uten) - 6,01 kroner merenn ansltt!Faktisk forbruk blederfor 286,67 kroner.


    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Dag 6: Chili con carne

    • 25.01.2016, 13:00

    En i NAV har laget en meny for de som nsker spare penger. I dag er det Chili con carnevi skal prve!

    Fra artikkelen:

    Lrdag: Chili con carne (55 kroner)

    Kutt opp lk, hvitlk og gulrot p forhnd. Kutt lken i sm biter, og gulroten i smale skiver. Bruk gjerne ostehvel til gulroten.

    Kok opp villris, flg anvisning p pakken (2 poser)

    Ha margarin eller olje i en varm gryte (eller stekepanne). Vent til margarinen slutter bruse, og brun kyllingkjttdeig sammen med lk og hvitlk

    Hell over de tomatene du kjpte og la det surre i 3?4 minutter. Senk temperaturen til under halv.

    Bland inn chilibnner, gulrot og krydder (salt, pepper, chilipulver og spisskummen). I stedet for fersk chili kan du bruke chilipulver. Det anbefaler jeg at du kjper. Det har du lenge. La det koke et par minutter og smak til med salt.

    Ta over all ris opp i gryteretten og rr godt. La det st p svak varme i 5 minutter.

    Spis gjerne med to brdskiver (grovt brd)

    Lag en liten salat med salatblader, tomat, agurk og mais.

    Dersom du ikke har gryte, kan du brune kyllingkjttdeigen i stekepanne, og etter hvert som du skal ha over risen, kan du ta alt over i en kasserolle.

    Handleliste:

    • Hvitlk
    • Gulrot
    • Villris (2 poser)
    • Tomatboks satset vi p
    • Chilibnner

    Dette ble til sammen kroner 92,85. Nb, vi greide frst i dag se at denne faktisk var con og ikke sin som vi frst trodde. Derfor m vi legge til17,70 for kjttdeigen. Da blir det 110,55 vi handlet inn for.

    Nringsinnhold (sammenlagt per person):

    Salat:kcal: 32,3 / fett: 0,1 / protein: 1,4 / karbo: 6,5

    Chili con Carne:kcal: 1000,3 / fett: 23,2 / protein: 63,2 / karbo: 131,6

    Til sammen:kcal: 1032,6 / fett: 23,3 / protein: 64,6 / karbo: 138,1

    Tallene er iflge matvaretabbelen.no evnt det som str p varen. det eneste jeg har regnet ut er for finne ut i forhold til hvor mye vi spiste. Vi valgte skippe brd, og lage egen ris. Villrisposene vi s p kommer i tte pakker, og en pakke er to porsjoner. Det er derfor sykt mye ris, og derfor blir det veldig mye fra karbohydrater. Veeldig hy kalorimengde p denne middagen. Vrversjon hadde rundt 150 kalorier mindre per person, og rundt 30gram karbohydrater mindre.

    Det er anbefalt av helsedirektoratet at 25-40% energi skal komme fra fett og 10-20% fra protein. Resten skal da naturligvis komme fra karbohydrater. Med denne retten dekker fett rundt 15 % og protein 25 %. Akkurat som med pasta med parmesandekkes proteinbehovet for en dag for de aller fleste etter denne retten. Fett derimot er litt lavt.



    Vr mening:

    Tone: Godt og enkelt, faktisk ikke prvd dette fr. Ville nok byttet ut chili bnner med kidney beans, det ville vrt rimligere og vi kunne hatt mer (og det er jo samme bnner, bare at chilli bnner er med saus). Ville ikke hatt salat ved siden av, og heller brukt mer lk og grnt i maten.

    GT: Den var veldig god.

    Ressurser til gode / som ble brukt:

    Ressurser som ble brukt fra tidligere dager:Salat, agurk, lk, mais.

    Ressurser som er til gode for videre dager: 150 gram makaroni, masse potet, masse lk, 14 buljonger, 21 brdskiver, 15 egg, ris, hvitlk og gulrot.

    Sum:

    Pris for alt vi mtte kjpe tildagens rett: 110,55 - 55,55 kroner mer enn ansltt! Vi har hittil kjpt inn for 486,45 kroner.

    Pris for det vi faktisk spiste til dagens rett: 72,14 kroner - 17,14 kroner mer enn ansltt! Chili bnner var latterlig dyrt, dyrere enn kjttet. Faktisk forbruk hittil er derfor 254,66 kroner. Vi har 45,34 kroner igjen for den siste retten. Den er ansltt til bare vre 26 kroner, s det br jo g..?


    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Dag 5: Taco

    • 24.01.2016, 13:00

    En i NAV har laget en meny for de som nsker spare penger. I dag er det taco vi skal prve!

    Fra artikkelen:

    Fredag: Taco (47 kroner)

    Stek kjttdeig og bland inn tacokrydder.

    Kutt alle grnnsaker (lk, tomat, agurk, salat)

    Serveres med rmme, mais, tacosaus fra Kit og tacoskjell

    Handleliste:

    • Kjttdeig
    • Tacokit (saus, krydder og skjell i ett)
    • salat
    • Mais
    • Tomat ble slyfet, da vi begge misliker vanlig/hva enn jeg skal kalle det tomat
    • Agurk

    Dette ble til sammen kroner 57,3.

    Nringsinnhold (sammenlagt per person):

    Denne tar jeg ikke med, rett og slett fordi det sprs s veldig p hvor mye du bruker av diverse ting.

    Vr mening:

    Tone: Taco er alltid godt! Men er ikke shelljeg ville tatt.

    GT: Taco er godt, men ville helst laget det p egen mte.

    Ressurser til gode / som ble brukt:

    Ressurser som ble brukt fra tidligere dager: Rmme, lk

    Ressurser som er til gode for videre dager: 150 gram makaroni, masse potet, masse lk, 14 buljonger, 21 brdskiver, 15 egg, salat, mais og agurk.

    Sum:

    Pris for alt vi mtte kjpe tildagens rett: 57,30 - 10,30 kronermerenn ansltt! Vi har hittil kjpt inn for 375,90 kroner.

    Pris for det vi faktisk spiste til dagens rett er litt vanskelig beregne, men si cirka: 48,52 kroner - 1,52 kroner merenn ansltt! Kan nok ha noe med rmmebruk gjre. Faktisk forbruk hittil er derfor 182,52 kroner.


    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Dag 4: Laks

    • 22.01.2016, 13:00

    En i NAV har laget en meny for de som nsker spare penger. I dag er det laks vi skal prve!

    Fra artikkelen:

    Torsdag: Laks (52,50 kroner)

    Tre lakseskiver i ildfast form i ovn

    Kok opp potet og resten av brokkolien fra mandag

    Server med rmme

    Handleliste:

    • Tre lakseskiver
    • Rmme

    Dette ble til sammen69,90 kroner.


    Godt mltid, men savnet mer brokkoli!

    Nringsinnhold (sammenlagt per person):

    Laks: kcal: 420 / fett: 30 / protein: 23,8 / karbo: 0

    Potet: kcal: 108 / fett: 0,1 / protein: 2,6 / karbo: 23

    Rmme:kcal: 134 / fett: 14 / protein: 0,9 / karbo: 1,2

    Brokkoli:kcal: 89,3 / fett: 0,2 / protein: 2,4 / karbo: 1,4

    Til sammen:kcal: 751,3 / fett: 44,3 / protein: 29,7 / karbo: 25,6

    Tallene er iflge matvaretabbelen.no evnt det som str p varen. det eneste jeg har regnet ut er for finne ut i forhold til hvor mye vi spiste.

    Det er anbefalt av helsedirektoratet at 25-40% energi skal komme fra fett og 10-20% fra protein. Resten skal da naturligvis komme fra karbohydrater. Med denne retten dekker fett rundt 41 % og nesten protein 16%. Det rare med denne retten er at man skal ha 187,5 gram laks hver. Hvorfor mer enn en porsjon? Hvorfor ikke kjre p med dobbelt s mye brokkoli i stedet, det er jo veldig lite grnnsaker i denne retten..

    Vr mening:

    Tone: Veldig enkelt og godt, men savnet noe mer ved siden av laksen. Det ble liksom..for mye laks?

    GT: Grei, ikke det beste jeg har smakt - det funker!

    Ressurser til gode / som ble brukt:

    Ressurser som ble brukt fra tidligere dager: En halv brokkoli, potet.

    Ressurser som er til gode for videre dager: 150 gram makaroni, masse potet, masse lk, 14 buljonger, 21 brdskiver, 15 egg ogrmme.

    Sum:

    Pris for alt vi mtte kjpe tildagens rett: 69,90 - 17,40 kroner mer enn ansltt! Vi har hittil kjpt inn for 318,60 kroner.

    Pris for det vi faktisk spiste til dagens rett: 50,13 kroner - 2,37 kroner mindre enn ansltt!Faktisk forbruk hittil er derfor 134 kroner.


    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Dag 3: Pasta med parmesan

    • 21.01.2016, 13:00

    En i NAV har laget en meny for de som nsker spare penger. I dag er det pasta med parmesan vi skal prve!

    Fra artikkelen:

    Onsdag: Pasta med parmesan (33,50 kroner)

    Stek kjttdeig

    Lag kjttsaus av hermetiske tomater og lk (som med tomatsuppe, men n med langt mindre vann)

    Bland alt i en gryte

    Kok opp makaroni

    Str parmesan over maten

    Handleliste:

    • Kjttdeig
    • 2 bokser hakket tomat
    • Parmesan

    Dette ble til sammen 87,40 kroner.


    Dette er omtrent halvparten av maten, s mer enn nok med andre ord!

    Nringsinnhold (sammenlagt per person):

    Kjttsausen: kcal: 399,1 / fett: 17,6 / protein: 39,9 / karbo: 17,2

    Makaroni:kcal: 437,5 / fett: 2,5 / protein: 17,5 / karbo: 81,3

    Parmesan:kcal: 20,8 / fett: 1,5 / protein: 1,8 / karbo: 0

    Til sammen:kcal: 857,4 / fett: 21,6/ protein: 59,2 / karbo: 98,5

    Tallene er iflge matvaretabbelen.no evnt det som str p varen. det eneste jeg har regnet ut er for finne ut i forhold til hvor mye vi spiste.

    Det er anbefalt av helsedirektoratet at 25-40% energi skal komme fra fett og 10-20% fra protein. Resten skal da naturligvis komme fra karbohydrater. Med denne retten dekker fett rundt 18 % og protein 28%, med andre ord gir dette mltidet alene nok protein til en dame som nsker rundt 2000 kalorier i inntak daglig. Dette ble ett veeldig stort mltid, og kan uten problem mette tre personer.

    Vr mening:

    Tone: Veldig godt, og ganske likt noe vi lager selv. Synes det er litt rart at det ikke er gulerot i den ogs, er jo selvskrevet i tomatsauser det?! Hvertfall nr vi uansett m ha kjpt det for andre retter.

    GT: Litt kjedelig, grei nok.

    Ressurser til gode / som ble brukt:

    Ressurser som ble brukt fra tidligere dager: makaroni, lk

    Ressurser som er til gode for videre dager:150 gram makaroni, masse potet, masse lk, 14 buljonger, 21 brdskiver, 15 egg, og en halv brokkoli.

    Sum:

    Pris for alt vi mtte kjpe tildagens rett: 87,40 - 53,90 kroner mer enn ansltt! Vi har hittil kjpt inn for 248,7 kroner.

    Pris for det vi faktisk spiste til dagens rett: 38,25 kroner - 4,75 kroner mer enn ansltt, og den frste retten som gr over budsjett ogs p faktisk forbruk! Faktisk forbruk hittil er derfor 83,87 kroner.



    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Handleliste for 300 kroner p en uke

    • 20.01.2016, 13:00

    Tenkte det var greit gi en handleliste p hva man trenger for gjre dette prosjektet.

    • Fiskegrateng
    • 1 brokkoli
    • Potet nok for tilbehr til2middager (sprs jo p hvor glad dere er i potet) og en suppe
    • 350 gram makaroni (en boks er som regel en halvkilo)
    • 3 egg (men det er dyrt kjpe de minste boksene, s bedre kjpe stor hvis du liker egg!)
    • 4 lk
    • Fett til steking, olje er brukt i artikkelen
    • 5 bokser tomat (suppe, saus og chili con carne)
    • 4 buljonger
    • Grovbrd
    • Kjttdeig for tre middager
    • Parmesan (dette er dyrt, anbefaler den du m raspe selv, de har smak. Evnt kan du bruke gulost, dette er billigere)
    • Tre (...) lakseskiver - mer om det nr jeg poster om laksemiddagen
    • Rmme
    • Tacokit (som har salsa, krydder og tacoshell)
    • Tomat
    • Agurk
    • Salat
    • Hvitlk (snakk om noen fedd)
    • Gulrot
    • Ris
    • Chilibnner
    • Klrabi
    • Purrelk
    • Kylling til grnnsaksuppen

    Alt dette skal bli under 300 kroner. Vel, i det minste om du kun ser p faktiske forbruk..

    Oppdatering 25.1: Kjttdeig skal vre til tre middager, ikke to!

    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Dag 2: Tomatsuppe

    • 19.01.2016, 13:00

    En i NAV har laget en meny for de som nsker spare penger. I dag er det tomatsuppe vi skal prve!

    Fra artikkelen:

    Tirsdag: Tomatsuppe (26 kroner)


    Delikate bloggbilder er ikke helt min (eller GT) sin ting..

    Kok makaroni og 3 egg

    Finhakk 1 mellomstor lk

    Ha 3 ss olje i en kasserolle og fres lken til den blir myk (ca. 2 min)

    Tilsett 2 bokser hakket tomat

    Ha oppi 1-2 terning buljong og ca. 6,5 dl vann

    La smkoke i ca. 10 minutter

    Smak til med nsket krydder, som salt, pepper, timian eller basilikum

    Hvis du nsker en jevnere suppe kan du bruke stavmikser oppi gryta

    Server med brd, kokt egg og makaroni

    Handleliste:

    • Makaroni
    • Lk
    • Olje
    • 2 bokser hakket tomat
    • Buljong
    • Brd
    • Egg

    Dette ble til sammen 117,40 kroner (men da har vi ikke tatt med olje, det glemte vi). Lk var alt kjpt inn, s den er ikke med her.

    Mesterkokkene i sving!

    Nringsinnhold (sammenlagt per person):

    Suppe: kcal: 245,1 / fett: 18,1 / protein: 6,8 / karbo:18,2

    Brd:kcal: 77,9 / fett: 2,2 / protein: 3,4 / karbo: 12,2

    Makaroni:kcal: 175 / fett: 1 / protein: 7 / karbo: 32,5

    Egg:kcal: 128,7 / fett: 9,2 / protein: 11,2 / karbo: 0,3

    Til sammen:kcal: 626,7 / fett: 30,5 / protein: 28,4 / karbo: 63,2

    Tallene er iflge matvaretabbelen.no evnt det som str p varen. det eneste jeg har regnet ut er for finne ut i forhold til hvor mye vi spiste.

    Det er anbefalt av helsedirektoratet at 25-40% energi skal komme fra fett og 10-20% fra protein. Resten skal da naturligvis komme fra karbohydrater. Med denne retten dekker fett rundt 34% og protein 18% av energiinntaket. Det skal nevnes at mye av fettet kommer fra oljen, og mye av det blir igjen i panna. Fettet blir derfor hyere enn det skulle vrt. I tillegg hadde vi litt lk og to baconstriper til overs, som vi piffet retten opp med. Vi hadde derfor noe hyere inntak. Vi valgte fullkornpasta da det var det billigste, og beregnet 50 gram til hver.

    Vr mening:

    Tone: Dette er en god, typisk tomatsuppe. Veldig likt det vi har brukt fr, men vi bruker gjerne melk eller kokosmelk. Tommel opp!

    GT: Betydelig bedre enn grsdagens, ikke at det skulle s mye til.

    Ressurser til gode / som ble brukt:

    Ressurser som ble brukt fra tidligere dager: Lk.

    Ressurser som er til gode for videre dager: 400 gram makaroni, masse potet, masse lk, 14 buljonger, 21 brdskiver, 15 egg, og en halv brokkoli.

    Sum:

    Pris for alt vi mtte kjpe tildagens rett: 117,4 - 91 kroner mer enn ansltt! Vi har hittil kjpt inn for 161,30 kroner.

    Pris for det vi faktisk spiste til dagens rett: 25,63 kroner - 37 remindre enn ansltt!Faktisk forbruk hittil er derfor 45,62 kroner.



    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Dag 1: Fiskegrateng

    • 18.01.2016, 13:00

    En i NAV har laget en meny for de som nsker spare penger. I dag er det fiskegrateng vi skal prve!

    Fra artikkelen:

    Mandag: Fiskegrateng (26 kroner)

    Fiskegrateng fra Firstprice, kok opp poteter og en halv brokkoli

    Handleliste:

    • Fiskegrateng
    • Potet
    • Brokkoli

    Dette ble til sammen 43,90 kroner.



    Nringsinnhold (sammenlagt per person):

    Potet: kcal: 108 / fett: 0,1 / protein: 2,55 / karbo: 23

    Brokkoli:kcal: 89,3 / fett: 0,2 / protein: 2,4 / karbo: 1,4

    Grateng:kcal: 247,5 / fett: 10,1 / protein: 15,75 / karbo: 21,8

    Til sammen:kcal: 444,8 / fett: 10,4 / protein: 20,7 / karbo: 46,2

    Tallene er iflge matvaretabbelen.no evnt det som str p varen. det eneste jeg har regnet ut er for finne ut i forhold til hvor mye vi spiste. Vi hadde ogs en smrklatt p, s det er mer fett enn det som str.

    Det er anbefalt av helsedirektoratet at 25-40% energi skal komme fra fett og 10-20% fra protein. Resten skal da naturligvis komme fra karbohydrater. Med denne retten dekker fett rundt 16% (mer med smrklatten) og protein nesten 19%. Med andre ord br man gjerne fete opp andre retter denne dagen, ellers er den innenfor anbefalingene til hdi p akkurat dette.

    Vr mening:

    Tone: U, dette minner meg om da jeg var yngre og ble tvingi i helt forferdelig vond mat. Mtte til slutt finne frem ketchup og dynke fisken i det. Jeg tror ingen under 60 liker fiskegrateng..

    GT: Smakte helt jvlig, for si det mildt.

    Ressurser til gode / som ble brukt:

    Ressurser som ble brukt fra tidligere dager: INGEN, det var jo frste dag.

    Ressurser som er til gode for videre dager: En halv brokkoli, masse potet.

    Sum:

    Pris for alt vi mtte kjpe tildagens rett: 43,90 - 17,90 kroner mer enn ansltt!

    Pris for det vi faktisk spiste til dagens rett: 19,99 kroner - 6,01 kroner mindre enn ansltt!


    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke




  • Prosjekt: Middag for 2 i en uke, 300 kroner

    • 17.01.2016, 13:00

    En i NAV har laget en meny for de som nsker spare penger. P lenken str det syv middager, som til sammen skal vre nok mat for to personer og koste 300 kroner. Dette har jeg og GT bestemt oss for prve! Jeg kommer til ha ett innlegg hver dag om hvordan det gr, og hva bde jeg og GT syntes. Dette innlegget vil jeg til slutt oppdatere med link til innleggene. Til slutt kommer det ogs ett oppsummeringsinnlegg.

    Her er rettene, med prisen de anslo og deretter prisen det ble (oppdateres dag til dag, s sprsmlstegnene blir byttet ut med faktisk belp!):

    1. Fiskegrateng (Forslag: 26 kroner, ble: 43,9/19,99kroner)
    2. Tomatsuppe(Forslag: 26 kroner, ble: 117,4/25,63 kroner)
    3. Pasta med parmesan(Forslag: 33,5 kroner, ble: 87,50/38,25 kroner)
    4. Laks (Forslag: 52,5 kroner, ble: 69,90/50,13 kroner)
    5. Taco (Forslag: 47kroner, ble: 57,30/48,52 kroner)
    6. Chili con carne (Forslag: 55 kroner, ble: 110,55/72,14 kroner)
    7. Grnnsaksuppe med grovbrd (Forslag: 26 kroner, ble: 155,43/32,01kroner)

    Kvitteringenviste atalt man trengte gjorde at man betalte 634,5 kroner. Men da kjpte vi inn 1,6 kilo kylling, 2,5 kilo potet, 2 kilo lk, ris for tte mltider ogs videre. Dette teller jo ikke med for hver enkelrett, men er viktig ta med i betraktningen p hvor dyrt/billig dette er. Det hjelper jo ikke at de syv dagene koster 300 kroner, hvis det blir mye mat til overs som bare m bli kastet.

    Hvis prisene IKKE stemmer, s skal det sies at det mangler 34 kroner her for n 300 kroner. Med andre ord s lenge ingen blir mer enn fire, fem kroner dyrere enn psttt vil det fortsatt vre innafor! Dette blir spennende..

    #300kr1uke


  • Publisert i 300kr1uke








  • Litt om Tones liv. Ei helt normal person fra Hnefoss.



    Arkiv


    Designet av (men modifisert av Tone)



    hits